Ibi se suma un any més a la celebració del Dia del Xiquet

El Museu de la Biodiversitat ha organitzat tallers infantils i unes jornades de portes obertes amb entrada gratuïta

Ibi se suma un any més a la celebració del Dia del Xiquet
El Dia del Xiquet se celebra a Ibi

El 26 d’abril de 2020, després de 46 dies confinats, els xiquets van poder eixir al carrer. Un dia que sempre recordarem per l’actitud heroica i resilent demostrada pels més xicotets, enfrontant-se de manera responsable a la incertesa i a la transformació de les seues rutines, i perquè els carrers, de nou, tornaven a omplir-se de joc i llibertat. Aquesta iniciativa, que té com a objectiu declarar el 26 d’abril com el Dia del Xiquet, te el seu origen en la Fundació Crecer Jugando, institució impulsada per l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets que promou el desenvolupament i el benestar infantil.

Un any més, l’Ajuntament d’Ibi se suma a la iniciativa amb activitats destinades als més xicotets i a les famílies. El Museu de la Biodiversitat d’Ibi ha organitzat tallers infantils el mateix dimarts, 26 d’abril, de 17.00 h a 19.00 h i unes jornades de portes obertes amb entrada gratuïta per als xiquets i xiquetes, del 26 d’abril a l’1 de maig. Al seu torn, el Museu del Joguet realitzarà també tallers per a xiquets aqueix mateix dia i l’entrada infantil serà gratuïta fins a l’1 de maig.

A més, de nou, els alumnes del Batxillerat d’Arts de l’IES La Foia realitzaran un mural commemoratiu, al costat del qual es va realitzar l’any passat en el mur extern del Poliesportiu Municipal, enfront del Skate Park.

El compromís d’aquesta segona edició, per part de Fundació Crecer Jugando i totes les empreses i organisme adherits a la seua causa, “és la de dedicar unes jornades als més xicotets, posant la nostra mirada d’adult a l’altura dels xiquets per a comprendre les seues necessitats, les seues il·lusions o les seues pors i visibilitzar el seu paper en la societat. Volem que entre tots recordem la necessitat de créixer amb el joc, la lectura i les activitats lúdiques, culturals o esportives que fomenten la seua imaginació i el seu benestar com a part essencial de la infància, ja que, a través d’elles, descobreixen el món, aprenen les seues regles i impulsen la seua creativitat des d’un entorn estimulant i feliç”.

Rafael Serralta, alcalde d’Ibi, declara que “per a Ibi, el Dia del Xiquet i la Xiqueta és un dia molt especial. Encara que a Ibi vivim per i per a la infància i tenim una gran sensibilitat cap als més xicotets, de fet, enguany hem constituït el “Consell de la Infància i l’adolescènia d’Ibi”; gràcies a la iniciativa de la Fundació Crecer Jugando, ara hi ha un dia en què els homenatgem de manera especial. Sempre seran els impulsors del canvi, de la millora i de l’adaptació als temps. I des de l’Ajuntament d’Ibi volem enviar-los el missatge més sincer: sou el nostre millor aliat per a assegurar un futur millor. I us convide a tots, a empreses, comerços i particulars, al fet que us sumeu a la campanya i el manifest del Dia del Xiquet i la Xiqueta en www.diadelniño.es”.

Send this to a friend