Imminent posada en marxa del bo de la Generalitat per a gastar en viatges

Estarà disponible a partir del dimarts i cobrirà el 70% del viatge o estada

Las agencias de viajes ven en el bono una tabla de salvación. | J.S.S.

A partir del pròxim dimarts estarà disponible l’anomenat Bo Viatge que llança la Generalitat Valenciana amb l’objectiu d’estimular la demanda turística interna durant la temporada baixa. El programa posat en marxa pel Consell compta amb un pressupost d’11 milions d’euros, dividit en dos períodes: el primer, on segons han informat diversos mitjans, ja està tot venut, abastarà des del 20 d’octubre fins a desembre; mentre que un segon lot de bons valorat en sis milions d’euros, anirà de gener a abril de 2021.

El bo turístic cobrirà el 70% del cost total del viatge o estada (reserves a partir de dues nits), fins a un màxim de 600 euros. Els ciutadans podran accedir a la plataforma que comercialitza l’oferta des del dimarts a les 12 del matí. No farà falta presentar documentació sobre l’empadronament –en un primer moment es va parlar d’això–, tan sols signar una declaració responsable; ; a partir d’ací l’administració autonòmica podrà fer les comprovacions que considere oportunes.

Les vacances es podran contractar tant directament amb l’allotjament seleccionat (apartaments, hotels, càmpings o cases rurals) com amb les agències de viatge que s’acullen al programa. Per al primer cas, el descompte s’aplicarà directament en el moment de realitzar la reserva. Seran les pròpies empreses adherides a la campanya els qui hauran de tramitar la devolució dels diners per part de la Generalitat. Hi haurà una web on consultar el llistat d’establiments associats.

El Bo Viatge és una iniciativa amb la qual des de la Generalitat Valenciana es pretén fer costat al sector davant els efectes produïts per la pandèmia originada pel coronavirus.

Send this to a friend