Impactant exposició sobre la història de l’església de Sant Jordi

Es va inaugurar el dijous, i es podrà visitar fins a gener a la sala Fernando Cabrera del MAF

Impactant exposició sobre la història de l'església de Sant Jordi
El dijous es va inaugurar l’exposició en el MAF. | XAVI TEROL

La sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF) compte, des d’aquest dijous, la història de l’església de Sant Jordi, i ho fa a través de sis grans teles impreses que conformen l’exposició ‘El temple, la seua història i cent anys viscuts’.

Fins al 21 de gener es pot visitar aquesta mostra, comissariada per l’assessora artística de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Mónica Jover, qui es va encarregar, en l’acte inaugural, d’explicar en què consisteix, els materials emprats i altres curiositats de la mostra, com per exemple, que compta amb la maqueta de l’eqüestre de Sant Jordi, obra d’Enrique Galarza, com a peça central.

Impactant exposició sobre la història de l'església de Sant Jordi
Reconeixements entregats als familiars de persones destacades de la història del temple i al poble d’Alcoi. | XAVI TEROL

A més de la citada obra i de les teles impreses, que ocupen les diferents sales, també hi ha dues vitrines amb informació original de l’època, i l’expedient original de l’Arquebisbe de València sobre l’escultura, signat per Galarza.

Les diverses teles, de gran grandària, ocupant des del sostre fins al sòl, expliquen la història del temple, partint des de 1597, passant per la col·locació de la primera pedra, la reforma aprovada en la qual va tindre un destacat paper Timoteo Briet i el mateix Fernando Cabrera, a més de Vicente Pascual, el mecenatge del Vescomte de la Morera, etc.

Es dedica un apartat especial a la figura de Fernando Cabrera, i es relata l’evolució del temple en les diferents dècades dels seus 100 anys d’història, fins a l’última modificació, que data de 2014.

L’exposició va ser explicada en un acte previ a la inauguració, en el qual, es va ressaltar la rellevància de l’església de Sant Jordi, en tractar-se d’un edifici emblemàtic i una peça assenyalada del patrimoni històric cultural de la ciutat.

Així mateix, el president de l’ASJ, Juan José Olcina, va entregar una sèrie de reconeixements als familiars de Timoteo Briet, Fernando Cabrera, el Vescomte de la Morera, i finalment, al poble d’Alcoi –que va recollir l’alcalde Toni Francés– per bolcar-se amb la reforma del temple.

Send this to a friend