Important descens de l’atur a Alcoi gràcies als serveis

A nivell general de tota la comarca hi ha hagut una baixada de la desocupació i la xifra se situa en 10.059

Important descens de l'atur
Font: Generalitat Valenciana.

A l’abril es va produir el segon descens consecutiu de l’atur a L’Alcoià i El Comtat, i també va haver-hi una important baixada en el cas concret d’Alcoi, amb la xifra més baixa de la desocupació des de febrer de 2022, i sent el descens més significatiu de tota la zona, amb 100 aturats menys respecte al mes anterior, i un total de 4628 persones –2.866 dones i 1.762 homes– i de 10.059 a les comarques.

La baixada, tant a Alcoi com a nivell global s’ha degut principalment al sector serveis –encara que la xifra és menor en tots–, que precisament, a la nostra ciutat va ser el que va causar un increment el mes de març. Del descens de 100 persones, 56 van correspondre als serveis; 13 en la indústria i en la construcció; 11 en l’agricultura; i 7 en l’apartat de sense activitat econòmica.

Quant als grups d’edat i sexe, a Alcoi ha baixat l’atur en tots ells el mes d’abril, destacant el de menors de 25 anys, amb 42 persones menys –21 homes i 21 dones–; seguit pel de entre 25 i 44 anys, amb 32 persones menys; i finalment, el de majors de 44 anys, amb una baixada de 26.

Tal com s’ha indicat prèviament, el descens s’ha produït a nivell generalitzat, i a Ibi i Onil hi ha 19 persones menys desocupades, respectivament, mentre que la baixada a Cocentaina ha sigut de 13 i en Banyeres de 6. A Muro s’ha registrat un augment de 4 persones, degut principalment a la construcció.

Sobre la contractació, el sindicat UGT apunta al fet que hi ha hagut més contractes que el mes anterior a les comarques, i que continuen incrementant els contractes indefinits, concretament, el 43% dels contractes formalitzats el mes d’abril van ser d’aquest tipus, el 50% temporals i es van transformar en indefinits el 7% restant.

Send this to a friend