Impulsen la xarxa 5G per a potenciar la indústria 4.0

Telefónica ha triat Alcoi per a implantar aquesta nova tecnologia

Impulsen la xarxa 5G per a potenciar la indústria 4.0
Un representant de Telefónica al costat de l’alcalde, Toni Francés

La ciutadania i les empreses d’Alcoi ja poden connectar-se a la xarxa mòbil de cinquena generació que Telefónica ha desplegat a la ciutat, una tecnologia que va ser presentada dilluns passat per l’alcalde Toni Francés i José Manuel Plaza, responsable de Telefónica a la Comunitat Valenciana.

Segons es va explicar, el 5G facilitarà la construcció de ciutats intel·ligents gràcies a l’impacte que exerceix principalment en els serveis d’emergència i en la mobilitat. D’aquesta manera, municipis que compten amb aqueixa tecnologia, podran resoldre els problemes de trànsit a través del cotxe connectat, augmentar la seguretat pública a través de sistemes d’identificació immediata, facilitar el desplegament de la Internet de les coses per a fer les ciutats més netes i eficients energèticament, o gestionar de manera avançada la infraestructura de la ciutat.

Toni Francés ha destacat que amb la implantació del 5G, Alcoi es converteix en una de les primeres ciutats a disposar d’aquesta tecnologia i això la situa en un lloc privilegiat de cara a potenciar la Smart City i la indústria 4.0, impulsant la transformació digital de les empreses. “Des del govern municipal som plenament conscients que la tecnologia millora la nostra vida, per la qual cosa és important i necessari aplicar-la i per això portem treballant des de fa anys en un projecte de Smart City per a Alcoi Amb la implantació del 5G fem un pas avant en la nostra aposta per fer d’Alcoi una ciutat innovadora”, ha explicat l’alcalde.

En aquesta línia, Francés ha remarcat que per a l’Ajuntament, el 5G representa també una “oportunitat” per a poder “gestionar millor els serveis públics”.

Des del punt de vista dels usuaris, gràcies al 5G podran descarregar una pel·lícula en segons o gaudir de retransmissions esportives en directe en les quals l’usuari tindrà una experiència 360é, entre altres avantatges.

Send this to a friend