Incideixen en la importància de la digitalització per al canvi de model productiu

Destinaran fins a 400.000 euros en ajudes directes per a les empreses que emprenguen una transformació digital expressa

Incideixen en la importància
Representants autonòmics i municipals en la jornada organitzada a Alcoi. GVA

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera a d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han destacat la importància que els sectors tradicionals «incorporen la transformació digital en els seus processos productius, amb la finalitat de contribuir a un canvi de model econòmic que permeta millorar la competitivitat del teixit productiu valencià».

Vicent Soler i Carolina Pascual s’han pronunciat en aquest sentit en una jornada de treball a Alcoi, a la qual també ha assistit l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, així com el director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, el director general d’Avanç per a la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa i Pedro Pernías, que va posar en marxa aquesta iniciativa quan estava al capdavant de la direcció general.

En la trobada s’ha informat empreses i consultores sobre la línia de crèdit ‘Transformer’, posat en marxa per l’IVF dins de la línia ‘Renàixer’ i que està destinat a empreses que introduïsquen tecnologies disruptives en el seu procés productiu per a avançar en digitalització i resiliència.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, que ha realitzat la clausura de la jornada, ha reiterat el compromís del Consell i de l’IVF amb la transformació digital de les empreses valencianes «com a base per al nostre objectiu últim que és el de la modernització, transformació, digitalització i sostenibilitat del nostre model productiu per a fer-lo més competitiu en el panorama internacional».

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que «avançar en digitalització és avançar en resiliència, ja que és una de les bases sobre les quals se sustenta el pla de recuperació europeu Next Generation».

Per part seua, la consellera d’Innovació ha destacat que «aquest és un projecte pilot que pretén contribuir a la transformació digital expressa de les empreses mitjançant l’aplicació de tecnologies com a Internet de les coses (IOT), Intel·ligència Artificial, Blockchain i Big Data, que són tan potents que amb una correcta aplicació provoquen una ràpida transformació digital».

A més, ha explicat que aquest projecte enllaça amb un pla de la conselleria de generar una transformació digital disruptiva en tot el model econòmic de la Comunitat Valenciana, que passa per «la formació de treballadors i professionals i per l’aplicació d’aquestes tecnologies en les estructures de les empreses».

Crèdits ‘Transformer’

L’objectiu del crèdit, l’interés del qual s’ha establit en el 0,5% és que les empreses puguen rebre finançament per a destinar-la a l’adquisició de mitjans materials, formació dels seus treballadors i assessorament de consultories especialitzades en transformació digital expressa.

Les inversions que les empreses haurien de fer serien d’un mínim de 50.000 euros i la Direcció General d’Avanç per a la Societat Digital els bonificarà el 10 per cent del crèdit per a aquelles que presenten una memòria de resultats en la qual quede reflectit el treball d’assessorament realitzat per la consultora i la transformació digital que l’empresa ha dut a terme.

El beneficiari o beneficiària del finançament haurà de contractar una empresa consultora externa, acreditada i homologada per a elaborar i supervisar el projecte de digitalització del beneficiari. S’entendrà que l’empresa està acreditada si, prèviament a l’encàrrec de consultoria, ha sigut certificada o és partner d’algun dels productes o serveis a implementar en el marc del projecte de digitalització.

Línia Renàixer

A més dels préstecs ‘Transformer’, la Línia Renàixer compta també amb trams específics de bonificació (ajuda directa) per a una altra mena de projectes. Així, aquells projectes que contemplen l’adequació d’espais de treball amb criteris de sostenibilitat i inclusió social, en el marc del programa Astrea de la Conselleria d’Habitatge, compten amb una bonificació del 15%; projectes d’inversió duts a terme per empreses industrials en el marc del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana impulsat per la Conselleria d’Economia, compten amb una ajuda del 10%; i els projectes d’inversió duts a terme per empreses no industrials, reben una bonificació del 4%.

Amb caràcter general, a través de la Línia Renàixer, les empreses poden accedir a préstecs d’entre 15.000 i 5.000.000 euros, a un termini de fins a 10 anys i amb fins a 2 de manca, i a un tipus d’interés que pot oscil·lar entre el 0,25% i el 2% depenent de la grandària i de la qualificació creditícia de l’empresa.

Send this to a friend