Incrementen els ingressos a l’Hospital d’Alcoi per Covid-19

La incidència en el departament de Salut continua creixent, i ara se situa en risc alt

Incrementen els ingressos a l'Hospital d'Alcoi per Covid-19
Vista exterior de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. | ARXIU

La incidència de Covid-19 continua augmentant en el departament de Salut d’Alcoi, que ha passat a estar en risc alt amb 218 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades de l’última actualització de la conselleria de Sanitat, realitzada el divendres.

Això ha comportat un increment de les hospitalitzacions. Segons fonts del departament, el divendres havien 13 pacients ingressats en planta i altres 2 en UCI. Així mateix, aquestes mateixes fonts indiquen que s’ha mantingut una reunió de treball per a tractar una possible reorganització dels serveis, com a cirurgia, amb l’objectiu d’estar preparats davant una pujada dels ingressos a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Indicar que, el divendres de la setmana passada hi havia 2 pacients en planta i altres 2 en UCI, i el cap de setmana anterior no hi havia cap ingressat per aquesta causa.

Tal com s’ha assenyalat, la incidència és bastant major que la setmana passada en l’àrea de Salut, ja que, entre el 24 de novembre i l’1 de desembre –que és el dia a què fan al·lusió les dades de Sanitat– s’han detectat 187 nous positius de Covid-19 i 129 actius més, per la qual cosa, actualment hi ha 299 casos actius, enfront dels 170 de l’actualització del divendres de la setmana passada.

Així, són diverses les localitats del departament que estan en risc extrem per contagis: Banyeres –35 actius i 493 d’incidència–; Beniarrés –4 actius i 363 d’incidència–; Benilloba –2 actius i 275 d’incidència–; Castalla –41 actius i 391 d’incidència–; Cocentaina –29 actius i 251 d’incidència–; i L’Orxa –2 actius i 343 d’incidència–.

Indicar que, dels municipis en els quals hi ha presència de Covid-19, tan sols a Cocentaina ha disminuït la incidència en l’actualització del divendres.

Alcoi és la població amb més casos actius, un total de 135, per la qual cosa la incidència és de 227,45, és a dir, risc alt. També en risc alt estan Gaianes, Muro i Onil, mentre que Ibi es troba en risc mitjà.

Send this to a friend