Inés Mataix es fa un lloc en el món de la moda

Barreja el seu treball de moda infantil, amb la marca ‘Nesines’

Inés Mataix es fa un lloc en el món de la moda
Inés Mataix amb una brusa que forma part de la seua col·lecció.

La jove dissenyadora Inés Mataix està a poc a poc fent-se un lloc en el món de la moda amb la seua marca ‘Nesines’. Actualment, barreja el seu treball com a dissenyadora de moda infantil a Tutto Piccolo, amb la seua marca una cosa que com ella mateixa qualifica: “És un poc locura perquè no em queden minuts, però quan una cosa t’agrada, tens il·lusió, i estàs motivada, no t’importa”.

Nesines’ va nàixer ja fa uns cinc anys: “Vaig fer el disseny d’una brusa que m’encantava. Era molt fàcil el patró i molt fàcil de confeccionar, i vaig fer una, amb la meua màquina. Em va agradar tant, i a la gent li va agradar també molt, que la vaig fer en diferents colors. Els meus familiars i amics em van comentar la idea de vendre-les, i en eixe moment vaig pensar-ho, així que vaig començar a fer bruses a màquina, després canviava els dissenys i anava personalitzant al gust de cadascú, però la cosa va quedar ahí”. No va ser fins a la pandèmia que Inés Mataix va decidir fer aquest pas de forma més professional: “Va ser quan vaig començar a viure amb la meua parella, en la pandèmia. Jo sempre havia tingut eixe ‘run run’ al cap, i eixa espineta de fer disseny per a dona. No parava de comentar-ho i ell va ser el que em va animar. Al principi em feia un poc de por començar, i més en eixe moment que pensava que era inviable, però al final em vaig llançar”.

DOS COL·LECCIONS D’ESTIU
La cosa va eixir bé per a Inés Mataix, i ja ha tret dos col·leccions d’estiu, i una d’hivern, i per al pròxim ja té una nova col·lecció preparada: “Al principi vaig fer tres dissenys, tres bruses, perquè vaig començar per parts de dalt, ens posaven en contacte amb les clientes per Instagram, que és una xarxa social molt bona per a emprenedors, però a l’hora de comprar és complicat, així que vam crear la pàgina web per a poder continuar. La gent va reaccionar molt bé i va tindre molt bona acollida, així que ens vam motivar a continuar. La idea no era continuar i fer roba d’hivern, però gràcies a l’acollida estem quasi a punt de traure el segon hivern”, i continua explicant que: “De cara al pròxim estiu anirem ampliant peces com parts de baix o vestits, perquè la gent ho demana, i per a la temporada d’hivern incorporarem teixit més lliç però sense oblidar l’estampat”.

Una de les senyes d’identitat de la seua marca sens dubte són els estampats, cosa molt característica de les seues peces: “Sempre he sigut molt apassionada dels estampats de la Índia, dels colors i de la tècnica ‘block print’, que es caracteritza per fer-se a mà amb uns blocs de fusta. Tenen molt de color i molt estampat. El nostre somni era poder anar a la Índia i veure proveïdors, però amb la pandèmia ha sigut impossible. Ens vam posar en contacte amb proveïdors, i a dissenyar a partir dels estampats”. Aquest tipus d’estampat s’ha convertit en una de les senyes d’identitat de ‘Nesines’: “És una cosa diferenciadora. Jo veia eixe tipus d’estampat en tèxtil llar, i creia que tenia molt de potencial per a roba. A més, em crida molt l’atenció perquè està fet a mà, i les coses que es fan a mà a vegades són imperfectes. “La imperfecció moltes vegades és la perfecció”, eixe podria ser un poc el lema de la nostra marca, perquè cap brusa és igual. La persona que fa l’estampat no sempre fa força en el mateix lloc, o el dibuix queda més desplaçat, i això fa que cada peça siga única”.

Entre Inés i la seua parella s’encarreguen de portar endavant la marca, que cada vegada va creixent més i més. Tot el disseny, el patronatge i la confecció es fa en tallers, concretament, la dissenyadora ja compta amb un taller que segons indica, “sempre estic en continu contacte per a saber com va tota la producció”.

ON TROBAR LA ROBA
Per a aconseguir aquestes peces tan especials, a més de la seua pàgina web, ‘Nesines’ ja es pot trobar en tres punts fixos, un en Alcoi, en la tenda Attuendo, i a Xàbia, en un Hotel i en una tenda del Mateix grup. A més, durant els estius també sol estar present en alguns ‘Summer Markets’: “L’any passat vam estar a Moraira, Oliva i en Santander, que va ser tot un èxit, i ara hem estat a València, i no descartem fer un mes a agost a Xàbia”.

Send this to a friend