Innovació artística i musical a Alcoi

L'IVAM ha traslladat la segona edició del cicle Esplai a la seu de la nostra ciutat

Innovació artística i musical a Alcoi
Clara Peya va oferir un singular concert en l’exterior de l’IVAM CADA Alcoi. | XAVI TEROL

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) continua apostant per l’espai que té a la nostra ciutat, IVAM CADA Alcoi, per a ampliar els horitzons culturals i artístics i obrint els seus projectes a nous espais.

La segona edició del cicle Espai IVAM s’ha traslladat a Alcoi, i ho ha fet amb la programació de dues actuacions musicals, que volen mostrar propostes experimentals i innovadores.

El divendres a la vesprada va ser el torn de la primera d’elles. La pianista Clara Peya, considerada com una de les creadores més originals i úniques que han sorgit en els últims temps, va fer gala del seu art en el sentit més ampli del concepte, ja que, només amb el piano, va jugar amb les tecles i amb sintetitzadors per a donar lloc a una atmosfera única.

Peya va fer un recorregut per la seua carrera musical, adaptant temes ja publicats en anteriors discos, però també va presentar altres inèdits.

A nivell musical, aquesta artista oscil·la entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, sent el piano el seu epicentre i equilibri.

NOU CONCERT DIVENDRES QUE VE
La setmana que ve, el divendres 2 de juliol serà el torn de Sènior i el Cor Brutal, que arribaran a l’IVAM CADA Alcoi amb el seu propi estil, recognoscible per les influències del country alternatiu i el folk americà amb cançons cantades en valencià. El concert està previst per a les 20 hores del citat dia i és gratuït, encara que a l’haver aforament limitat és necessària la inscripció prèvia a través de la pàgina web ticketalcoi.com.

En paraules de la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, qui ja va avançar en una entrevista a aquest periòdic –arran de la inauguració de l’exposició ‘Escultura Infinita’– que aquest estiu anaven a arribar a Alcoi proposades d’aquesta mena de la mà de l’Institut, explica que “traslladar el festival Esplai a Alcoi és una prova de la nostra aposta per reforçar la programació cultural en aquesta seu” i afig que amb els dos concerts programats, “molt diferents, però de gran qualitat (…) Volem acostar al públic el caràcter multidisciplinari de l’art i combinar-lo amb una oferta lúdica, per a tots els públics, ideal per a les nits d’estiu a l’aire lliure”.

Send this to a friend