Innovació musical de sabor valencià i jamaicà

Tito Pontet porta música mestissa de la mà de deu artistes alcoians

Innovació musical de sabor valencià i jamaicà
El grup Tito Pontet. | SOFIA AÍS

Una mescla de gust i innovació. Tito Pontet es troba treballant i recollint els fruits de tot l’esforç depositat durant els seus anys en actiu. El grup de música format per deu artistes alcoians amants de la música jamaicana i del Carib es troba en un estiu que “està condint”. Amb la seua energia i bon rotllo. creen una música molt especial, en la qual destaca la fusió artística amb el folklore típic valencià i els missatges que compten les seues cançons.

IL·LUSIÓ PER INNOVAR
“La música jamaicana era el que més ens agradava a tots, el més natural. Però fer només aqueix tipus de música era poc motivador, per la qual cosa afegim la del Carib per a tindre un registre més ampli”. Tito Pontet reconeix que aquest tipus de música va unir a tots els membres des del principi i que a més, incorporar elements del valencià els feia “únics”. El gran nombre de membres fa que el grup posseïsca molta energia, alguna cosa que es trasllada a l’hora de crear música o en els escenaris en els quals actuen. Recentment han tocat en diversos festivals musicals i culturals com ‘Sagunt a Escena’, on han sigut rebuts amb les mans obertes. “El millor de tocar en directe és el feedback i la comunió amb la gent. Quan veus que la gent està animada, se saben les cançons i respon al que es preveu, és realment gratificant”, confessen en el grup.

UN PROCÉS DE CREACIÓ
En aquests moments Tito Pontet es troba presentant el seu nou disc. El seu tercer àlbum representa una evolució significativa, amb major duració i un missatge molt més detallat i visible. “Aquest disc té un concepte. Com veiem nosaltres la vida des de dins i fora d’un entorn rural com és el poble. Té un concepte polític darrere molt més latent”, comenten en el grup. Cada cançó aporta una idea, sent molt més continuista que els seus anteriors treballs que malgrat també portar missatge, eren més “estilístics”.

El procés que han seguit per a aquest nou àlbum ha sigut llarg i complicat en part a causa del nombre de membres del grup, que dificulta la logística. “Al final som molts i econòmicament crear un nou disc és complicat. Però el més difícil és sens dubte tot el procés que hi ha darrere”, confessen. I és que a més la innovació en la seua música també exigeix cert risc pel mig. La mescla de diferents gèneres i la transformació d’algunes cançons a altres gèneres totalment diferent crea uns certs dubtes per com reaccionarà la gent. “Amb la música són idees que t’ixen i les imagines. El repte és com la gent el percep. El món de la música jamaicana és tradicional, llavors el més complicat és que la gent l’accepte, ja que compondre una nova cançó és més natural”, destaquen sobre les complicacions de produir.

No obstant això, Tito Pontet accepta aquests reptes i se senten plenament orgullosos d’ells. “L’experiència de treballar i crear música amb productors bons és genial. Treballar amb ells és una bogeria, i a més són dies de molta convivència entre els companys”. Tot aquesta alegria es trasllada en una agenda completa que ocupa l’estiu de la banda amb nombrosos concerts, i que promet un futur ple d’energia jamaicana, del Carib i valenciana.

Send this to a friend