Insten Conselleria a autoritzar activitat de cafeteria als pubs

A través d'una declaració institucional del ple que inclou un pla de suport a l'oci nocturn

Actividad de cafetería a los pubs
Terrassa d’un local que ja pot reobrir com a cafeteria | Arxiu

El Ple municipal celebrat dijous passat va acordar elevar com a declaració institucional, és a dir, comptant amb el consens de tots els grups polítics representats a l’Ajuntament i, en aquest cas, a proposta de Ciutadans, un escrit de suport al sector de l’oci nocturn d’Alcoi, que porta sense poder obrir des del passat 18 d’agost. A més, recentment s’aprovava una nova pròrroga al decret de tancament dels locals, per altres 21 dies.

Entre els acords que es plantegen en la declaració de l’Ajuntament d’Alcoi, destaca el d’instar a la Generalitat, que és la que té la competència per a això, al fet que autoritze la concessió de llicències extraordinàries i temporals com a bars o cafeteries als negocis d’oci nocturn. D’aquesta manera, els establiments afectats, pubs sobretot, podrien tornar a treballar a l’empara d’una doble llicència, un procés administratiu que demanen que es realitze d’una forma “àgil” de cara a procedir com més prompte millor a la reobertura dels locals.

Aquests permisos especials permetrien, entre altres qüestions, la col·locació de terrasses per part dels establiments interessats, tal com feien des que el Govern el va autoritzar en la desescalada de l’estat d’alarma.

En la mateixa declaració, s’acorda instar el Govern a l’elaboració d’un pla de suport específic per al sector de l’hostaleria i l’oci nocturn, que entre altres mesures contemple l’extensió de l’ajornament de tributs i de la Seguretat Social, la recuperació de la prestació extraordinària per cessament d’activitat per als autònoms que hagen de tancar el seu negoci o vegen desplomar-se els seus ingressos per les restriccions derivades de la Covid, així com l’ampliació de les ajudes extraordinàries per als ERTEs fins al moment en què es retorne a la normalitat prèvia a la pandèmia. Des del govern municipal han informat que a part d’aquest pla, els empresaris i autònoms poden acollir-se a la resta d’ajudes en vigor.

SUPORT DE FEDAC
Per part seua, la Federació d’Empreses de l’Alcoià i el Comtat, FEDAC, sol·licita a la Generalitat i també als ajuntaments de les localitats d’aquestes comarques, “flexibilitat” i “empatia” amb els establiments d’oci nocturn que romanen tancats en aquests moments. Des del sector “no entenen per què el mes de maig sí que es permetia (obrir fins a la una de la matinada com a bars i restaurants) i en aquests moments no”. I citen com a exemple a localitats com Sax i Villena, on si es permet “amb la intervenció dels seus Ajuntaments”.
Indicar que a Alcoi, establiments com el Sports Passion, fins ara afectat per la situació, ha reobert les portes des d’aquest mateix cap de setmana en haver aconseguit obtenir la llicència de cafeteria.

Send this to a friend