‘Instrospecció’, el primer disc de Vaire

Un total de set cançons en les quals estarà incloses ‘El teuniu’, l'últim senzill que ha presentat la banda

‘Instrospecció’, el primer disc de Vaire
El bateria Josep Puigcerver i el guitarrista Christian Collado al costat de Sergi Ribes i David Nadal

Abril serà una gran data per a Vaire, el grup de música que comença trepitjant forta. El mes vinent presenten el seu primer disc anomenat ‘Introspecció’. Un primer CD que serà “clar reflex del que és VAIRE hui dia. Cada cançó és un món respecte a l’estil, però sempre mantenint el fil del rock i les cabotades. Unes seran més sentimentals i altres faran reflexionar a l’oïdor sobre altres aspectes”, assegura Christian Collado, guitarrista del grup.

El seu estil, encara que no els agrada etiquetar la seua música, beu d’una clara influència del  gènere rock i les seues variants, és per  això que els seus màxims referents van des de Berri Txarrak o Rage Against fins a The Machine, passant per Papa Roach, Biffy Clyro o Desakato. “Ens agrada dir que fem música per a moure caps, tant a nivell físic com mental. Ens agrada molt també jugar amb les melodies de veu, que pensem és un toc característic de Vaire i que es podrà apreciar en el nostre primer disc ‘Introspecció’. Tot això al costat de riffs potents de guitarra i baix, i Beats de bateria bastant rabiosos”, argumenta.

Un total de set cançons en les quals estarà incloses ‘El teu niu’, l’últim senzill que ha presentat la banda i el qual obrirà el disc i ‘Autodestrucció’, amb la qual tancaran. “Prenem aquesta decisió amb la idea que els senzills que hem llançat, ‘Efímer’ i ‘Invisibles’, foren les cançons de presentació”, explica Collado.

En concret, ‘El teu niu’ va ser presentat a principis d’aquest mes i asseguren que ha sigut una  aposta ambiciosa, tant per la cançó com pel videoclip. Expliquen que és un tema que pretén visibilitzar un problema que afecta moltes persones diàriament. “La dependència cap a qualsevol aspecte de la vida: parelles, amics, substàncies, exparelles… i que tant ens costa acceptar. És un problema que afecta la salut mental de forma molt directa, i volíem llançar un missatge que es pot eixir d’ací”, assenyala el  membre de la banda.

2019, EL SEU NAIXEMENT

Vaire va nàixer sense pretensions. La convivència entre el bateria Josep Puigcerver i el guitarrista Christian Collado va fer que les idees musicals anaren fluint. Després de diverses setmanes en un local d’assaig, i amb enregistraments en un mòbil,  es van llançar a buscar un baixista i un cantant per a, simplement, quedar per a fer música. Va ser llavors quan, a través d’una app  per a buscar músics, van contactar amb Sergi Ribes, qui tenia un company de pis, David Nadal. “Comencem a parlar una mica per WhatsApp i a la setmana següent estàvem muntats en el mateix cotxe per a anar a assajar. En aqueix primer assaig, Nadal va dir que tenia una lletra que podia concordar amb una de les cançons que hi havia, i sí, va eixir un esborrany del que finalment seria el nostre primer single, ‘Efímer’”, recorda Collado.

Així, des que va nàixer la banda, aquests quatre joves han tingut clara la idea que “la música quasi entra més pels ulls que per les oïdes”. Per aquesta raó, està  publicant un videoclip per cada cançó, així com realitzar sessions de fotos temàtiques i cuidar les xarxes socials.

Un altre dels aspectes que hem tingut molt clar és que ens volíem envoltar de persones de plena confiança. Per això, han triat a Celia Cardona, per a dirigir i gravar tots els videoclips publicats fins hui. També Òscar Roselló, qui s’ha encarregat de realitzar totes les sessions de fotos. “Tenim al millor equip al nostre costat, d’això estem seguríssims”, al·leguen els components de Vaire.

Així mateix, volien que el seu primer disc sonara tan bé com siga possible i per això han triat treballar amb el productor Raúl Abellán de The Mixtery, que a més va ser professor de Nadal i Ribes. “El resultat és ací, sona increïble i li estarem sempre molt agraïts”, recalquen.

Ara, esperen amb ànsies al llançament del seu primer disc ‘Introspecció’, amb el qual volen convidar a tots a realitzar un viatge al seu interior i, que a més aconseguisquen trobar-se. Encara que també esperen amb ànsies pujar a un escenari, ja que és com “una teràpia emocional”. Tenint en compte que 2020 anava a ser un gran any per a VAIRE respecte a concerts esperen anunciar la gran i increïble notícia de “tornar a celebrar que hi ha noves dates per a presentar les noves cançons”, conclouen.

Send this to a friend