Jesús Cees, qüestionat per la seua obra en Sant Cristòfol

Ha sigut notícia per unes pintures que va realitzar fa ja diversos anys

Jesús Cees, qüestionat per la seua obra en Sant Cristòfol
Jesús Cees, posant davant el primer dels murals que va realitzar a les portes de l’ermita.

L’Ajuntament d’Alcoi ha obert expedient a l’artista alcoià Jesús Cees per pintar les parets de l’ermita de Sant Cristòfol, després d’haver-li denegat autorització i estar catalogat l’edifici com a Bé de Rellevància Local (BRL). La construcció, del segle XIV, és d’estil gòtic. La situació ha sigut comunicada a la direcció General de Cultura i Patrimoni, “per a posar en coneixement els fets i perquè indiquen què s’ha de fer en aquest cas”, han indicat fonts municipals.

La intervenció de l’artista en l’ermita no és recent. De fet, la primera actuació sobre les parets de l’església es va realitzar a mesurats de la dècada passada, quan Cees va pintar un mural a l’entrada de l’edificació. En 2017 va procedir a la seua restauració i en 2020, segons ha manifestat i malgrat la negativa a la petició formulada per a pintar tota l’església, “la inspiració va ser més forta” i va acabar per decorar parets i part del sostre.

Des de fa uns dies, Jesús Cees i la seua obra en l’ermita de Sant Cristòfol, estan sent protagonistes. Els fets han sigut difosos, en primera instància, pel diari Les Províncies i posteriorment per mitjans digitals i televisions d’àmbit nacional, entre elles Tele 5 i Antena 3, que han desplaçat als seus equips fins a la ciutat. El Nostre Ciutat va informar en el seu moment dels primers treballs realitzats per JesúsCees en l’ermita i, posteriorment, un article signat pel també artista Manolo Solbes Arjona, comptava, al setembre de 2020, amb tota mena de detalls com el seu amic havia desenvolupat el treball en Sant Cristòfol.

Un treball que es va veure interromput, tal com ha recordat Jesús Cees aquests dies, en caure’s mentre pintava la volta i trencar-se les dues nines, la qual cosa va obligar al fet que un helicòpter el traslladara des del cim del Preventori fins a l’Hospital Verge dels Lliris, on va ser atés de les ferides.

Sorprén el renou que han generat ara, anys després, les pintures de Jesús Cees i que, també ara, l’Ajuntament haja comunicat a la Direcció General de Cultura i Patrimoni una intervenció que ara es posa en dubte i de la qual es tenia constància fa ja molt temps.

Send this to a friend