Joan Montes es proclama campió autonòmic d’orientació en llarga distància

El campionat s'ha celebrat a Biar

El jove orientador alcoià, durant la prova disputada a Biar.

Joan Montes s’ha proclamat campió autonòmic d’orientació en la modalitat de llarga distància. L’orientador alcoià arribava a aquesta important prova, després de mesos de molta incertesa després de l’aturada causada pel coronavirus. En una complicada temporada a causa de l’absència i ajornament de la majoria de carreres del calendari, el jove esportista es retrobava amb la competició, en un marc marcat pels protocols, i l’ànsia dels atletes de tornar a mesurar-se als seus rivals.

El Campionat Autonòmic de Llarga Distància reunia a Biar (Alacant) l’èlit de l’esport de l’orientació de la nostra comunitat. Però també, ha suposat un esdeveniment d’un alt nivell competitiu el reclam del qual ha suposat que un nombre considerable d’esportistes d’altres territoris d’Espanya, es desplaçaren fins a la localitat alacantina per a participar.

La serra de Biar ha sigut l’escenari perfecte per a aquesta modalitat dins de l’esport d’orientació. Un terreny amb una extensa massa forestal de pi, on predominen extensos vessants per les quals discorren amplis tàlvegs amb detalls de vegetació molt interessants. Zones de bosc obert per a córrer a gran velocitat, amb algunes zones de vegetació baixa que alenteix bastant la marxa. Però sens dubte, els forts desnivells i el sòl pedregós, fan que calga lluitar constantment per a mantindre un bon ritme de carrera.

Joan va eixir molt concentrat des del principi. Sabia que havia d’assegurar en els primers controls, per a anar augmentant el ritme de carrera a partir de l’equador de la prova. L’elevat ritme des del principi i les encertades eleccions de ruta, van fer que el jove orientador dominara la carrera de principi a fi, aconseguint fet i fet una important diferència de més de 4 minuts sobre el segon classificat.

L’esportista infantil necessitava estar en les posicions davanteres de la categoria per a no perdre el deixant dels rivals més directes en la lliga. Aquesta prova suposa tot un assoliment i un extra de motivació de cara a afrontar les pròximes proves. A final de mes es desplaçarà a Portugal per a afrontar el campionat ibèric d’orientació, i en el qual la participació internacional estarà assegurada.

Send this to a friend