Jordi Martínez: “El carril bici va amb el projecte del PSOE”

El govern explica la solució per als ponts després de les crítiques dels populars

El carril bici va amb el projecte
Infografia amb les dues opcions plantejades pels tècnics.

El PP continua centrant la seua crítica al govern municipal (PSOE) en el nou carril bici que recorre els carrers Els Alçamora, Alameda Camilo Sesto i Juan Gil Albert, i aquesta setmana compareixia davant els mitjans per a llançar dures acusacions contra el vicealcalde i regidor responsable del projecte, Jordi Martínez, al qual titllava de “irresponsable” per no haver explicat encara la solució plantejada per als trams que discorren pels ponts de Sant Roc i La Petxina.

“Estem molt preocupats per la situació, indignats i cabrejats”, assenyalava el portaveu de campanya i membre de la candidatura dels populars, Santi Carbonell, qui assegurava que amb l’obra del carril bici el govern municipal “ha destrossat el carrer comercial més important que té Alcoi”. Per part seua, l’actual edil Lirios García li retreia que el projecte “s’ha fet a esquena de la societat, dels comerciants i els veïns”, insistint una vegada més en la suposada oposició que existeix al projecte, segons venen denunciant de manera reiterada.

Jordi Martínez, pel seu costat, s’afanyava a aclarir totes aquestes qüestions i informava, en primer lloc, sobre les dues opcions que, per als ponts, han plantejat els tècnics municipals, “no aquest regidor” –remarcava–, i l’elaboració del qual ha sigut posterior a la redacció del projecte del carril bici per temes d’urgència que imposen els fons europeus, que en aquest cas financen al 100% l’obra. Els ponts, no obstant això, en estar protegits, requereixen d’informes de la Conselleria de Cultura que impossibilitarien haver optat a les ajudes.

I és que les opcions plantejades impliquen una reordenació completa de l’espai en tots dos ponts. L’opció 2, per la qual aposta el govern municipal, suposa derrocar les actuals muralletes de formigó a banda i banda, ajustar les voreres a la mesura que obliga la normativa d’accessibilitat i habilitar un carril bici de doble direcció que encara deixa espai per a dos carrils –el de l’esquerra una mica més estret– per al trànsit rodat.

Respecte a les acusacions de falta de participació ciutadana, Martínez va sol·licitar un informe al departament corresponent, que va aportar una detallada relació de les reunions mantingudes amb veïns i comerciants al llarg de més de dos anys. No obstant això, el projecte no va rebre cap al·legació formal durant el període d’exposició pública. “Les propostes es van fer de manera verbal (sobre les parades d’autobús i la possibilitat que el carril s’habilitara a l’esquerra) i van ser rebutjades pels tècnics”, incideix Martínez, alhora que defensa que “el carril bici va amb el projecte del PSOE, que va ser confirmat en les urnes fa quatre anys”. A més, considera que “la campanya del PP és enfrontar-se al carril bici” i que ja va anar així en les anteriors eleccions “i el resultat ha sigut que l’eix ciclista registra 100.000 passos anuals”.

També aporta dades sobre l’ús de l’autobús, que ha crescut en els últims dos mesos, contestant així als populars que vaticinaven que el servei anava a perdre viatgers en suprimir-se el carril bus per a dedicar-lo a les bicicletes i vehicles de mobilitat sostenible.

Send this to a friend