Jordi Silvestre: “Alcoi té la capitalitat de la comarca a nivell educatiu per molts motius”

El regidor d'Educació de l'Ajuntament d'Alcoi parla sobre l'inici de curs escolar

Jordi Silvestre: “Alcoi té la capitalitat de la comarca a nivell educatiu per molts motius”
El regidor d’Educació d’Alcoi, Jordi Silvestre.

A l’hora de valorar la posada en marxa del curs escolar 2022-2023, el regidor d’Educació, Jordi Silvestre, destaca, en primer lloc, que aquest ha començat sense cap mesura anti-*covid en vigor, alguna cosa que considera positiu de cara a reprendre la normalitat anterior a la pandèmia. En aquest sentit, aprofita per a agrair a la comunitat educativa “l’esforç” realitzat en aquest temps per a adaptar-se a una situació que va vindre imposada i que es va poder salvar gràcies a la coordinació de tots els agents implicats, principalment administració i centres educatius, amb esment especial als alumnes i professors, l’actitud dels quals ha sigut “veritablement exemplar”, ressalta Silvestre. Aquesta normalitat, a més, permetrà recuperar activitats educatives que organitza l’Ajuntament i que s’havien aparcat per culpa de les restriccions i que ara podran tornar a ple rendiment, com és el cas de la Mostra de Teatre Escolar, entre altres programacions complementàries que ofereix la regidoria d’Educació i que treballa conjuntament amb altres departaments municipals, entre ells, Cultura, Serveis Socials o Transició Ecològica.

Respecte al Pla Edificant en marxa a la nostra ciutat, en aquests moments s’actua en el col·legi Tomàs Llàcer. Unes obres que es prolongaran encara unes setmanes, realitzant-se en horaris compatibles amb el desenvolupament de les classes.

D’altra banda, estan pendents els projectes de millora i ampliació de l’els tres instituts: Andreu Sempere, Pare Vitòria i Cotes Baixes. La inversió global superarà els 15 milions d’euros. En el cas d’Andreu Sempere, recordar que es tornarà a concursar l’obra després de quedar deserta la licitació, alguna cosa que s’ha aprofitat per a actualitzar i ampliar el projecte. En aquests moments es troba en Conselleria, a l’espera que done el vistiplau. Les obres, segons Silvestre, començaran “al més prompte possible” amb independència que siga durant el curs.

Recordar, d’altra banda, que l’ampliació del Pla Edificant inclou per a Alcoi la construcció d’un nou Conservatori Professional de Música en La Beniata. Precisament, és al fil dels ensenyaments musicals que s’imparteixen, que l’edil opina que “Alcoi té la capitalitat comarcal en l’àmbit educatiu, per aquest i molts motius”, i sobre aquest tema, concreta dotacions com l’Escola d’Art, els campus de la Politècnica i la Universitat d’Alacant, o l’Escola Oficial d’Idiomes, entre altres.

Send this to a friend