Jornades tècniques a càrrec del Consorcio Terra

Amb l'objectiu de dotar de continguts rellevants per a la millora de la gestió de residus tèxtils

Jornades tècniques a càrrec del Consorcio Terra
L’esdeveniment va transcórrer en el MARQ.

El Consorcio Terra va celebrar la setmana passada, en el Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), les Jornades Tècniques ‘Reinventa els teus hàbits, tèxtils circulars i sostenibles’, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb un gran èxit de participació, ja que a la mateixa van assistir representants polítics i tècnics de la major part dels Ajuntaments que conformen l’entitat.

L’objectiu d’aquesta jornada pràctica era dotar de continguts rellevants i d’aplicació per a la millora de la gestió de residus tèxtils als actors implicats en aquesta matèria, especialment als 37 consistoris de l’àrea de gestió.

La presidenta del Consorcio Terra i alcaldessa de Xixona, Isabel López, va destacar la importància de fer jornades d’aquest tipus, en aquesta edició centrades en un residu com el tèxtil del qual arriben a planta 8000 tones a l’any, per a avançar cap a un model d’economia circular. Així mateix, va ressaltar la importància de la col·laboració entre les diferents administracions. “Quan hi ha un objectiu, quan comptem amb la col·laboració de tots, quan les administracions aconseguim anar de bracet i col·laborar, tot funciona millor. Estem junts en la gestió de residus”.

Durant el transcurs de la mateixa també es va analitzar la recentment aprovada Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, així com la nova Llei per a la prevenció de residus, la transició ecològica i foment de l’economia circular en la Comunitat Valenciana.

Send this to a friend