Josep Albert Cortés va pregonar la Setmana Santa contestana

El cartell ha sigut dissenyat per Merce Agulló de la Prida

Josep Albert Cortés va pregonar
El pregoner i l’autora del cartell al costat de la junta de l’Arxiconfraria.

La parròquia de Santa María de Cocentaina va acollir el dissabte 11 de març el pregó de la Setmana Santa, un acte organitzat enguany per l’Arxiconfraria del Santíssim Sagrament. Cal recordar que aquesta institució està molt present en la Setmana Santa de la Vila Comtal, ja que processiona el Divendres Sant amb el Crist Jacent, mentre que prepara el Monument de l’església de Santa María per a la seua veneració des de la nit del Dijous Sant.

El pregó va ser a càrrec de Josep Albert Cortés Garrido, actual director del Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) i en la seua intervenció va parlar dels seus records de joventut entorn de la Setmana Santa o de les moltes tradicions que recobren força en la capital del Comtat durant els dies de passió.

“He volgut que siga un pregó senzill en el qual he posat de manifest la fe en valencià que hem rebut dels nostres pares ,sense deixar de costat una crida perquè la nostra Setmana Santa siga Bé d’Interés Cultural (BIC)”, va significar el pregoner.

Respecte al cartell, cal destacar que ha sigut dissenyat per Merce Agulló de la Prida i l’autora s’ha basat en el crist de Velázquez que s’exhibeix en el Museu del Prado.

Send this to a friend