Juanan posa lluentor al triomf de l’Alcoyano

Juanan posa lluentor al triomf de l'Alcoyano
Agüero tracta d’avançar en una acció de la segona part. Foto: Contraste Fotògrafs.

L’estratègia ha tornat a funcionar en el Deportivo i el seu millor executor en aquests moments és Juanan, que a tres minuts per al descans ha donat als de Vicente Parras l’únic gol del partit, sumant així els blanc-i-blaus la tercera victòria consecutiva en el Collao.
El de L’Olleria segueix en estat de gràcia, anotant la seua sisena diana de la temporada, que permet a l’Alcoyano afrontar amb tranquil·litat el partit del pròxim diumenge a casa del líder Eldense, a més de constituir un important recolzament de cara a les sis jornades que resten amb tres partits en el Collao.
Aquesta victòria, al seu torn, deixa al Deportivo dos punts per damunt del Cornellà, amb 41 punts i comença la jornada a cinc punts del Sabadell que demà ha de rebre al Castelló.
D’eixida, com s’esperava, els de Gonzalo Ruitort han vingut a protegir-se amb una defensa de cinc i tres centrals, deixant la iniciativa a l’Alcoyano, que contràriament al que va succeir enfront de la SD Logroñés i Amorebieta no es va trobar molt a gust amb la pilota, també la vesprada era sufocant i la calor ha acabat afectant els dos equips.
No obstant això, els blanc-i-blaus no han tardat a posar una mica de pebre al xoc, amb l’il·luminat Moyita posant aquest toc de distinció en filtrar una pilota entre línies a l’espai que Juanan, en una maniobra de malabarista, ha acabat per enviar el seu tret al cep del pal.
Conscient o inconscientment, la veritat és que l’Alcoyano ha anat perdent protagonisme en el partit, circumstància que ha aprofitat el Cornellà per a fer recular als blanc-i-blaus, que a pilota parada han tornat a patir una barbaritat.
En el 23, un córner al primer pal, la pilota acaba en l’àrea xicoteta i allí el central Andreu Hernández es passa de revolucions a l’hora de rematar i miraculosament la pilota acaba per damunt del travesser. Dos minuts després, una altra pilota a la cantonada, el Cornellà busca sorprendre a Miguel Bañuz, que atent acaba llevant-li la pilota a un atacant visitant quan s’aprestava a rematar de cap.
L’Alcoyano aconsegueix ressorgir en el tram final, també a pilota parada, amb Juanan com a doble protagonista. En el 39 caboteja fora un córner botat per Agüero, però el 8 blanc-i-blau aconsegueix afinar millor la seua punteria en la seua següent rematada, a tres del descans, també amb Agüero com centrador al segon pal, on apareix el cap de Juanan per damunt de  Primi per a posar el 1-0 abans del descans.

Quedava una segona part per davant en la qual l’Alcoyano va patir més de l’esperat per a aguantar aquest avantatge en el marcador. Tampoc és que el Cornellà tancara als de Vicente Parras en la seua àrea, però ni les idees ni les forces van acompanyar a l’equip després del descans.

Amb els canvis el partit es va trencar perillosament per al Deportivo, el Cornellà va esgotar prompte les substitucions mentre que Parras va anar fent els canvis. Va sorprendre que el primer fora Moha per Alcaina i que Soler i Liberto entraren a un quart d’hora, produint-se el debut de José Carlos, quedant-se sense jugar Rubio i Akono.

Els últims minuts van ser d’un sofriment absolut. Damunt el col·legiat va afegir sis minuts al partit, la qual cosa va incrementar l’agonia sobre la gespa i en la graderia. En el descompte Liberto va poder anotar el segon però va arribar un segon tard i la seua rematada final va acabar en córner. Diumenge que ve (18 hores), a casa del líder Eldense, que aquesta vesprada ha guanyat 0-1 a casa del Calahorra.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Primi, Álvaro Vega, Lobato, Armental (75′ Soler), Fran Miranda, Moyita (89′ José Carlos), Agüero (75′ Liberto), Juanan i Raúl Alcaina (65′ Moha)

Cornellà: Anacker, Redru, Gerard, Carlos Blanco (75′ Mamor), Andreu Hernández, Kike López (59′ Alfred Planas), Folch (59′ Fullana), Tavares (63′ Nahuel), Nana, Gil Muntadas i Álex López (75′ Enri)

Àrbitre: Díez Escudero (Murcià). Va amonestar als locals Álvaro Vega i Fran Miranda i als visitants Nana, Kike López i Carlos Blanco

1-0 (min. 42) Juanan.