Karina Santamaría transforma taronges en productes de neteja

L'estudiant del Campus de la UPV dona una segona vida als residus d'aquesta fruita

L'estudiant del Campus de la UPV dóna una segona vida als residus d'aquesta fruita
‘Citrus’ és el model de negoci creat per Karina Santamaría

‘Citrus’ és el model de negoci creat per Karina Santamaría, estudiant del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Consisteix a donar una segona vida als residus de la taronja, principalment, per a l’elaboració de productes de neteja i higiene.

Segons compte l’estudiant “aquests residus passen per una sèrie de processos per a transformar-los en un nou producte i donar-los un valor afegit”.

Karina ha estudiat el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, i el Màster Universitari en Direcció d’Empreses (MBA). Totes dues titulacions al Campus d’Alcoi de la UPV.

El seu model de negoci ja ha rebut alguns reconeixements com és el tercer premi del V Concurs Start UPV – Campus d’Alcoi. Recentment ha rebut un dels premis de l’IX Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat de mans del director del campus, Pau Bernabeu. Citrus té com a pilars fonamentals “la sostenibilitat, el compromís amb societat gràcies a la creació de llocs de treball i el compliment d’alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, segons la seua creadora. Una altra de les fortaleses d’aquest projecte és que el producte final no s’envase en recipients individuals, sinó que es comercialitze mitjançant dispensadors, amb la finalitat que cada usuari aporte el seu propi envàs o que s’utilitzen envasos reutilitzables.

Send this to a friend