La bretxa salarial de gènere en la Comunitat és del 21%

Entre 2015 i 2018 s'ha reduït en més de quatre punts

La bretxa salarial de gènere en la Comunitat és del 21%
La bretxa està fortament condicionada per la diferent incidència de la jornada parcial en dones i homes

Entre les principals conclusions de l’estudi ‘Desigualtat, bretxa salarial i de gènere en la Comunitat Valenciana 2006-2018. Impacte de la COVID-19’ realitzat per la Direcció General d’Economia Sostenible de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, està que la bretxa salarial anual entre homes i dones se situa en el 21,61% en la Comunitat Valenciana, però que entre 2015 i 2018 s’ha reduït en més de quatre punts, el doble que la mitjana espanyola, que ho ha fet en dos punts percentuals.

Aquest estudi s’ha dut a terme amb el propòsit d’analitzar en profunditat la bretxa salarial de gènere i la desigualtat en el repartiment dels salaris en el nostre territori.

A partir d’aquest també s’ha conclòs que la bretxa està fortament condicionada per la diferent incidència de la jornada parcial en dones i homes, i s’incrementa en funció de l’edat, a partir dels 50 anys (de 50 a 59 anys és del 26,19%).

D’altra banda, respecte al nivell d’estudis aconseguit, a excepció del grup de treballadores diplomades i llicenciades/graduades, tots els nivells inferiors de formació (FP, Secundària, Primària i no Primària) mostren una bretxa salarial superior al 21,61%.

L’informe inclou un apartat sobre l’impacte de la Covid-19 tenint en compte l’Enquesta de Població Activa (INE, 2020), i entre els apartats es parla de la jornada parcial en la Comunitat Valenciana: la taxa de parcialitat en les dones es va situar en 2020 en el 27,4%, que contrasta amb el 8,75% en els homes.

Send this to a friend