La Cámara de Comercio, la filà Muntanyesos i Creu Roja acompanyaran a Ses Majestats

En els tres casos es tracta d'entitats centenàries de la ciutat

La Cámara de Comercio
Moment de l’Adoració en la plaça d’Espanya en l’última Cavalcada. ARXIU

Tres noves entitats alcoianes ajudaran enguany als Reis d’Orient en la cavalcada més antiga del món. Una associació empresarial, una filà i una entitat solidària seran els encarregats de fer que la il·lusió arribe a milers de xiquetes i xiquets aquest any en Alcoi.

Els tres Reis d’Orient tornaran a visitar, aquest any, la nostra ciutat en la CXXXVIII Cavalcada, declarada Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic Nacional, el dia 5 de gener a boqueta nit. Ses Majestats comptaran amb l’ajuda de tres entitats alcoianes que ajudaran perquè tot funcione perfectament, acompanyant al seguici reial.

Enguany les entitats que acompanyaran i ajudaran als tres reis seran, la Cámara Oficial de Comercio, Industria y Servicios de Alcoy; la Filà Muntanyesos i Creu Roja Alcoi. Aquest any tornaran les besades i com sempre hi haurà  molta il·lusió seran els elements fonamentals de les comitives reials que gràcies a les entitats alcoianes desfilaran sense problemes pels carrers alcoians plens de ciutadans i turistes.

«La Cámara està i ha estat, des de fa 136 anys, al costat de les empreses i les persones que s’esforcen dia a dia per a millorar Alcoi i els seus familiars i col·laboren especialment perquè la nit del 5 de gener siga màgica. El comerç, la indústria i els serveis d’Alcoi, i amb ells la Cámara, ressorgeixen amb més força i alegria que mai, amb l’objectiu que la visita de SS MM en 2023 es convertisca en una cosa inoblidable. Es per descomptat, és un grandíssim honor, per a l’entitat, acompanyar a Sa Majestat el Rei Melcior en la seua visita a Alcoi», expliquen des de la  Cámara Oficial de Comercio, Industria y Servicios de Alcoy.

Per la seua banda, la filà Muntanyesos va fer 100 anys el passat 2021. Precisament va sorgir de tertúlies nadalenques al Círculo Industrial. Un grup d’amics cultes se sentien identificats en l’ambient historicista que s’estava creant al voltant de les Festes de Moros i Cristians. Van presentar en aquell 1921 uns apunts o esbós representaven al personatge de la muntanya i el disseny del qual estava compost per túnica o dalmàtica, cuirassa de xapetes de llautó en forma escamnada, adherides al jupetí i entrellaçades, corretjam en forma de bandoleres a un costat i a l’altre, sandàlies amb tires de cuiro, casc i llança.

Finalment, cal ressaltar que durant l’any vinent 2023, l’Assemblea Local de Creu Roja a Alcoi compleix 150 anys des de la seua fundació a la nostra Ciutat. És una efemèride molt important en la qual se celebraran diversos actes per a commemorar-ho, donada la rellevància d’aquesta Assemblea Local que és un referent en tot el territori nacional, tant per la seua història com pel desenvolupament dels seus projectes i activitats en tota la Comarca. “Serà un emotiu acte que permetrà que tot el voluntariat de Creu Roja puga participar i gaudir de tan benvolguda representació, acte que donaria inici a la resta de la programació de celebracions que tenim previstes”, han explicat des de Creu Roja Alcoi.

Send this to a friend