La Capella, reconeguda com a millor espai d’art de la Comunitat

L'associació Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló és qui concedeix aquest reconeixement

Reconeixement a La Capella
El premi ha sigut entregat aquest dimarts a l’alcalde.

AVVAC – Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló ha triat a la Capella de l’Antic Asil d’Alcoi com el millor espai d’art de la Comunitat Valenciana. La distinció va ser entregada dissabte passat en l’acte de reconeixements d’AVVAC, conduït per l’artista Graham Bell Tornado. La peça és una escultura creada per l’escultor Rafael Alguer, que aquest matí en la mateixa Capella s’ha entregat a l’alcalde, Toni Francés.

AVVAC —Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló— és una associació sense ànim de lucre amb seu a València destinada a reunir, dins d’una forma jurídica comuna, al col·lectiu d’artistes visuals de la Comunitat Valenciana. Va ser creada al novembre de 2008 com una associació oberta formada per creadors i productors culturals residents a la Comunitat Valenciana. Els seus associats treballen en qualsevol de les diverses disciplines, tècniques i suports existents vinculats a les arts visuals contemporànies. El seu àmbit d’actuació territorial és la Comunitat Valenciana.

El jurat format per Alvaro de los Angeles, Irene Ballester, Ana Navarrete, Miguel Molina, Monique Bastiaans i Paula Valero van triar les següents distincions, en categoria de mitjans de comunicació el premi el va obtindre El Temps de les Arts. El reconeixement a trajectòria artística va ser per a Rampova, en la categoria d’espai va ser per a la Capella d’Alcoi i en la de col·lectiu per a ideadestroyingmuro.

Cal ressaltar respecte a la Capella, que fins a 2015 era un dels espais que acollia els cicles expositius. A partir d’aquest moment, explica l’edil de Cultura, Raül Llopis, “quan vaig accedir a la regidoria em vaig adonar de l’enorme capacitat que tenia aquest espai i decidim donar-li una independència per a poder tindre qualsevol tipus de proposta que s’adeqüara a les grans condicions que reuneix”.

En 2017, i amb el desaparegut pintor, Rubén Fresneda com a alma mater, La Capella va ser la seu d’una exposició homenatge a Joan Valls amb obres de joves artistes d’Alcoi i la Comunitat Valenciana.

“Després d’aquesta exposició ens vam posar a explorar les múltiples capacitats de la Capella. Desgraciadament, Rubén Fresneda va morir, i va anar Lucía Romero, qui va realitzar una sèrie de propostes expositives entorn de la col·lecció municipal d’art, combinant-la amb el Modernisme i altres qüestions com la Mostra Biennal d’Art Nostre de la Mancomunitat”, explica, Llopis.

A partir d’aquest moment, va ser la seu d’exposicions de diferents artistes locals, començant amb Orfeo Soler. Posteriorment La Capella, ha acollit exposicions d’artistes valencians de referència, també hi ha hagut proposades combinades. Igualment ha sigut l’espai en el qual s’han mostrat peces adquirides en el projecte Industri.Art. S’han editat 9 catàlegs i en total hi ha hagut més de 15 exposicions, així com concerts de guitarra, recitals de poemes , diferents performances, actuacions de música electrònica i de pop rock, també presentacions de llibres.

Send this to a friend