La Carrasca demana recuperar tots els horaris del tren Alcoi-València

ADIF ha aprovat la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions d'Ontinyent i Alcoi

Estración de Tren Alcoi-Xátiva
També demanen electrificar el total de les línies de ferrocarril | Arxiu

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Accióha sol·licitat que es recuperen totes les freqüències de tren de la línia Alcoi-València, les quals van ser reduïdes per l’estat d’alarma, i que després del seu alçament, no han sigut reinstaurades en aquesta línia en concret, però sí en altres de major volum de viatgers, segons argumenta La Carrasca.

“Aquesta situació de desmantellament de trajectes amb tren va en contra de la necessària transició ecològica”, afirmen des de la Colla en una nota de premsa, ja que consideren que “el tren és la peça clau en una mobilitat sense emissions”.

D’altra banda, consideren que dins dels plans de recuperació de la crisi de la Covid-19, ha d’aparéixer la millora del tren, amb diferents mesures a adoptar, com electrificar el total de les línies de ferrocarril.

RENOVACIÓ DE VIA

Davant aquesta última petició, ADIF ha aprovat l’adjudicació, per import de 568.344,22 euros, d’un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions d’Ontinyent i Alcoi.

Aquesta actuació, inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, reafirma el compromís del Mitma i Adif amb la realització de diverses millores i inversions en la línia. L’objectiu és augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura, amb el consegüent benefici per al servei.

El tram comprés entre totes dues estacions compta amb 4 passos a nivell, 2 ponts metàl·lics, 10 túnels i un baixador, a més de les mateixes estacions d’Ontinyent i Alcoi. El termini d’execució del contracte és de 12 mesos i s’ha adjudicat a l’empresa TPF Getinsa Euroestudios.

Send this to a friend