La Carrasca dubte de la “credibilitat” de l’informe sobre la gestió de l’aigua

Fent al·lusió a un altre estudi realitzat prèviament per la mateixa consultora

La Carrasca dubte de la "credibilitat" de l'informe sobre la gestió de l'aigua
Una font de la ciutat. | ARXIU

Després de conéixer-se els resultats de l’informe de viabilitat encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi sobre la gestió de l’aigua, la Colla Ecologista La Carrasca, afirma que la “credibilitat” d’aquest informe és “nul·la”. 

Aquesta afirmació radica en un primer estudi tecnicoeconòmic realitzat per la mateixa empresa, segons apunta La Colla, sobre aquest servei. La Carrasca indica que aquest estudi “és un treball de molt baixa qualitat i emplenat d’informació que l’Ajuntament d’Alcoi ja hauria de conéixer perfectament, perquè li ho hauria de facilitar periòdicament Aqualia”.

Així mateix, s’informa que La Colla ha analitzat el primer treball de l’empresa “i ha elaborat un informe sobre una qüestió que és clau per a avaluar la qualitat de la gestió duta a terme per Aqualia: el rendiment de la xarxa d’aigua. Aquest és un indicador que permet comparar de manera senzilla els resultats de les xarxes de proveïment dels diferents pobles i també poder veure com evolucionen al llarg de l’anys”. La principal conclusió de l’informe de La Carrasca és que l’estudi tecnicoeconòmic “falseja el rendiment hidràulic de la xarxa d’aigua potable d’Alcoi per a ocultar que és molt pitjor que el declarat per Aqualia i per l’Ajuntament”.

Així, els ecologistes asseguren que “els rendiments reals són molt inferiors –entre un 10 i un 12,5%– dels quals declaren”, tant l’empresa encarregada de l’estudi, com Aqualia i el propi Ajuntament, segons afirmen.

“L’incompliment d’Aqualia és molt greu. Segons el plec de condicions i el contracte que va signar amb l’Ajuntament d’Alcoi, Aqualia tenia l’obligació de reduir les pèrdues per sota del 30% en tres anys –en 2003–, però el fet és que ni en el 2019 havia aconseguit aqueixa reducció –estava encara en el 33%–”, assevera La Carrasca, des d’on critiquen durament que aquest fet no s’haja traduït en sancions per part de cap govern a l’empresa gestora.

Per tot això, La Colla considera que “a la vista del primer treball” de la consultora “la credibilitat d’aquest segon informe és nul·la”.

Send this to a friend