La Carrasca veu “perillós” i “inviable” el polígon de La Canal

Titllen de “irresponsable” al govern municipal per insistir en una zona del perímetre del Molinar

La Carrasca veu “perillós” i “inviable”
Terrenys on es vol desenvolupar sòl industrial. ARXIU

Perillosa i inviable. Així qualifica la Colla Ecologista La Carrasca la nova opció proposada per l’Ajuntament per al desenvolupament d’una àrea industrial en la zona de La Canal. Malgrat que des d’un primer moment s’ha posat l’accent que aquests terrenys pegats al terme municipal d’Ibi, mai s’havien plantejat anteriorment, segons els ecologistes “la realitat és que bàsicament coincideix amb la proposta que va fer el govern municipal del Partit Popular en 2020 en la fase de concert previ per a l’elaboració del Pla General d’Ordenació Urbana d’Alcoi”.

Una proposta, insisteixen, localitzada en “terrenys quasi coincidents” amb els de la bossa de sòl que recull l’estudi encarregat a la Cambra de Comerç, i que en el seu moment va obtindre informes negatius per part de la comissió d’Avaluació Ambiental de la Conselleria i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, segons denúncia La Carrasca.

“De fet, la possibilitat de situar una àrea industrial en la zona del Canal ja va ser descartada frontalment en l’estudi sobre localització industrial en el terme d’Alcoi més complet que s’ha realitzat mai, un treball detallat i minuciós, amb una qualitat infinitament superior a l’elaborat ara per a la Cambra de Comerç. L’estudi, que va ser presentat l’any 2000, ja va detectar un risc inadmissible de contaminació de l’aigua potable d’Alcoi, impossible de superar per molts mitjans que es posaren”, remarca la Colla Ecologista en un comunicat en el qual tatxa de “irresponsable” al govern municipal per “insistir en la Canal, segurament per pur electoralisme”, acusen.

També critiquen directament al regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, també membre de La Carrasca i Salvem l’Aqüífer del *Molinar, que “per la seua trajectòria és plenament conscient que construir un polígon en la partida de la Canal és inviable i seria un atemptat ecològic irreparable, amb greus conseqüències sanitàries, ambientals i econòmiques”, assenyalen.

En aquest sentit, segons informava aquest periòdic en la seua edició anterior, cal tindre en compte que la delimitació del perímetre de protecció del *Molinar prohibeix el desenvolupament d’un total de 83 tipus d’activitat industrial en la zona concreta que s’ha plantejat ara, alhora que obligaria a garantir l’abocament zero de les empreses, alguna cosa que el propi estudi hidrogeològic dubte que siga materialment possible.

Per a la Carrasca, és “lamentable” que els successius governs municipals siguen “més receptius als grups de pressió amb interessos a la urbanització de la Canal que a l’interés general de la ciutat” i “no hagen volgut fer cas” de les alternatives de terreny empresarial plantejades en els últims anys, cas del polígon comarcal, fins i tot diversificar els tipus de sòl industrial a crear.

Send this to a friend