La “catarsi” de les Festes, en la portada de la Revista de Jordi Vila

Al costat de la científica eWali, va ser presentada el dijous a la nit en el Círculo Industrial

portada de la Revista de Jordi Vila
Un moment de la presentació, amb la presència de l’alcalde, el president de la *ASJ i l’autor de la portada. XAVI TEROL

Aquest dijous el Círculo Industrial va tornar a ser l’escenari de la presentació de la Revista de Festes i de la científica eWali. El més destacat del contingut de la publicació tradicional és que, per fi, en les seues pàgines es parla de la realització de les festes de Moros i Cristians, a diferència dels anys anteriors, ja que la Festa no va eixir al carrer ni en 2020 ni en 2021.

A més de les dues presentacions, a càrrec del cronista de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Natxo Lara, qui va comentar a grans trets alguns dels aspectes més destacats de les dues revistes, també va haver-hi dues espècies de ponències, una sobre el cineasta José Estívalis, més conegut com a Armand Guerra, a càrrec de Francesc J. Hernández, i una altra per part de la restauradora Andrea Sanz, que va parlar sobre el procés de restauració que ha realitzat al costat d’Amparo Castelló Palacios del quadre de Francisco Laporta Valor ‘Alferez Guzmanes 1910’, que l’autor va pintar tan sols quatre anys de morir.

Sanz va detallar els passos dades per a la restauració, així com va destacar que aquest procediment ha sigut possible gràcies al “compromís” de l’ASJ per a recuperar patrimoni i pal·liar “els efectes d’envelliment” que tenia l’obra.

JORDI VILA, AUTOR DE LA PORTADA
Va ser a la fi de l’any passat quan es va conéixer el nom de l’artista encarregat d’elaborar la portada de la Revista de Festes: Jordi Vila, nascut a Alcoi, però resident a Barcelona…

> LLIJA LA INFORMACIÓ COMPLETA EN L’EDICIÓ DEL DISSABTE 25 DE MARÇ DE EL NOSTRE CIUTAT.

Send this to a friend