La Cavalcada recupera el seu format i comptarà enguany amb quasi 350 patges

La Cavalcada recupera el seu format i comptarà enguany amb quasi 350 patges
Imatge d’arxiu de la Cavalcada de Reis de 2019, l’última pre Covid.

Després de les restriccions de 2022, la Cavalcada de Reis tornarà a ser en 2023 tal com l’hem coneguda tradicionalment i, en aquesta ocasió, comptarà amb la participació de prop de 350 patges que seran els encarregats de repartir els paquets pujant a les cases mitjançant les característiques escales roges. Com és costum, seran les entitats juvenils de la ciutat les que assumisquen aquest paper, organitzant així tot l’operatiu que comporta la distribució de regals durant el recorregut de la Cavalcada, que recordem finalitzarà en Cervantes –com el Ban–.

En aquesta ocasió, tres noves entitats alcoianes ajudaran als Reis d’Orient en la cavalcada més antiga del món. Una associació empresarial, una filà i una entitat solidària seran els encarregats de fer que la il·lusió arribe a milers de xiquetes i xiquets a Alcoi. En 2023 seran la Cambra de Comerç, la filà Muntanyesos i la Creu Roja els qui ajudaran a Ses Majestats.

El retorn d’aquesta destacada cita del Nadal Alcoià en el seu format habitual està previst per al dijous dia 5 de gener, a les 18 hores, des de la Zona Alta. Des d’allí recorrerà El Camí, Sant Nicolau, arribarà a la Plaça, on es durà a terme l’emotiva Adoración sobre les 20 hores, per a després continuar per Sant Llorenç i País Valencià, finalitzant en l’entrada al pont de María Cristina.

À Punt, la cadena autonòmica, juntament amb altres televisions comarcals i canals en línia, retransmetrà en directe la Cavalcada d’Alcoi, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural.

VISITES AL CAMPAMENT REIAL
I també com des de fa uns anys, el matí del 5 de gener estarà obert al públic el Campament Reial en el Preventori, un lloc pel qual està previst que passen més de 6.500 persones –aquesta mateixa quantitat és la que es va establir en 2022, i que s’ha mantingut–. Les visites donaran principi a les 8 del matí i finalitzaran a les 14 hores.

En el cas de pujar caminant, el Departament d’Emergències ha elaborat una sèrie de recomanacions i rutes més recomanades. És el cas de pujar des de la piscina municipal José Trenzano, que és a més l’única apta per a carros de bebé —per als quals hi ha un espai destinat —, ja que la carretera està asfaltada. També es pot pujar des de Serelles i per Els Llençols —i que estan detallades en la web de l’Ajuntament d’Alcoi —.

Per contra, si les entrades són amb autobús, l’eixida és en la plaça Al-Azraq, i s’indica el número de bus concret, separades per files, igual que en el Campament.

NOVETATS
Una de les principals novetats del Campament d’aquest 2023, és la incorporació de la guàrdia romana ‘Legio X Fretenis’, la qual va ser present a la Judea, i també està previst que es puga contemplar l’estendard de la formació.

L’Associació Cultural Samarita és qui organitza aquest campament, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Send this to a friend