La ciència, a l’abast de la ciutadania

Del 13 al 25 de novembre serà la XX Setmana de la Ciència

La ciència, a l’abast de la ciutadania
Toni Francés, Pau Bernabeu i Vicente Díez en la presentació de la XX Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV.

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV arriba enguany a la seua vintena edició i ho fa, de nou, amb una programació de temàtica variada i d’alt nivell, ja que comptarà amb ponents de renom, que tractaran “temes relacionats amb els reptes de la societat”, segons va avançar el director de la Setmana de la Ciència, Vicente Díez.

Este esdeveniment transcorrerà entre el 13 i el 25 de novembre, i hi haurà conferències, debats, visites guiades, rutes o tastos, entre altres activitats, que són un total de 13.

Per a esta edició, el director del Campus, Pau Bernabeu, indica que s’ha comptat amb un finançament extra del rectorat de la UPV. La Setmana de la Ciència és una realitat gràcies a la col·laboració de la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; l’Obra Social Caixa Ontinyent i Multiscan Technologies.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha qualificat este esdeveniment com a “setmana imperdible” i ha destacat la labor de divulgació que realitza el Campus d’Alcoi de la UPV.

Amb la Setmana de la Ciència es continua buscant acostar la ciència a la ciutadania, i fer-ho a més en un format dinàmic i accessible per a tothom, ja que totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic, encara que es requereix inscripció prèvia amb la condició de controlar l’aforament, i es pot realitzar en la web semanaciencia.alcoy.upv.es, en la qual a més està tota la informació sobre esta 20a edició.

La Setmana de la Ciència es continua obrint camí i inspeccionant noves maneres de transmetre la ciència, d’aquí ve que es tracte d’innovar en la programació, comptant enguany amb una conferència de ‘astrocopla’, en la qual es transmetrà la ciència cantant, i conjuminant el cabaret i la cobla.

Així mateix, Díez va remarcar la col·laboració existent amb diverses entitats locals, tenint la intenció d’obrir-se a la comarca, i de fet, hi ha una ponència sobre l’Alzheimer, en la seu de la UPV de L’Olleria.

Es preveu un nou tast arqueològic en el restaurant L’Escaleta, una eixida a la Cova Parpalló, a Gandia, i també una ruta per les ximeneres industrials d’Alcoi.

DESTACATS PONENTS
Tal com s’ha indicat abans, es comptarà amb la presència de destacats ponents, els quals “no pregunten el que cobraran”, va apuntar Vicente Díez en la presentació de la XX Setmana de la Ciència. Sobre això, va detallar que els propis conferenciants se sorprenen del nivell que hi ha en este esdeveniment, i que la ‘marca’ UPV suposa un reclam important.

L’autor de 319 patents, director de l’Institut de Tecnologia Química ITQ i premie Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica en 2014, Avelino Cormas, serà l’encarregat de la conferència inaugural, sobre la química verda, que estarà precedida per la pròpia inauguració, en l’IVAM CADA –lloc on seran la majoria de les activitats i ponències–.

En les conferències es parlarà sobre feminisme, l’hidrogen verd, el cervell i la meditació, intel·ligència artificial o les tecnologies quàntiques.

Send this to a friend