La comarca entra en la nova normalitat

L'àrea no es trobava amb una incidència menor a 25 des de finals del passat mes de juny.

La comarca entra en la nova normalitat
La nova situació suposa reduir al mínim les restriccions. ARXIU

La incidència de Covid-19 en el departament de Salut d’Alcoi ha caigut fins als 21,94 casos per cada 100.000 habitants, per la qual cosa, la zona se situa en la nova normalitat segons l’última actualització de la conselleria de Sanitat, realitzada ahir.

L’àrea no es trobava amb una incidència menor a 25 –nova normalitat– des de finals del passat mes de juny. A partir d’aqueix moment, els casos actius van començar a incrementar.

A dia d’ahir, hi havia 30 casos actius en el departament, la qual cosa suposa un descens de 17 respecte a la setmana passada. Aqueixa mateixa xifra són els nous positius que s’han detectat entre el 29 de setembre i aquest dimecres, 6 d’octubre.

DADES PER MUNICIPIS
En un total de 6 municipis del departament hi ha presència de coronavirus, dels quals, tres estan en la nova normalitat –Castalla, Cocentaina i Ibi–, un en risc extrem, Gaianes; Muro està en risc mitjà i Alcoi en risc baix.

Detalladament, Alcoi és la localitat en la qual més casos actius hi ha, amb un total de 18, és a dir, que hi ha hagut un descens de 9, i una incidència de 30,33.

A Muro hi ha 6 actius, xifra que ha incrementat respecte a la setmana passada, i ha passat d’estar en risc baix a mitjà amb una incidència de 64,41 casos per cada 100.000 habitants.
Tant a Gaianes com a Ibi hi ha dos actius en cadascun d’ells, amb una incidència de 417,54 i 8,49 respectivament.

Finalment, tant a Castalla com a Cocentaina hi ha únicament un actiu. En el cas de la vila comtal, aquesta xifra ha disminuït respecte a la setmana passada, quan hi havia 8 actius. La incidència en tots dos municipis és similar: 9,56 a Castalla i 8,68 a Cocentaina.

REUBICACIÓ DE CASOS
Assenyalar que en l’actualització d’ahir, Sanitat va dur a terme una sèrie de modificacions i reubicacions de casos detectats, per la qual cosa la xifra total en moltes de les poblacions del departament de Salut ha variat, bé siga amb un increment de la dada total, o un descens d’aquest. Aquestes variacions s’han produït tant en municipis en els quals no hi ha presència de Covid, com en els que sí que hi ha casos actius.

Send this to a friend