La comarca ix al carrer el 8M en defensa dels drets de la dona

Els actes van tindre un gran seguiment en cada municipi de l'Alcoià i el Comtat

La comarca ix al carrer el 8M en defensa dels drets de la dona
Concentració a Banyeres. | P.V.

Els municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat també van eixir al carrer dimecres passat per a reivindicar la plena igualtat entre dones i homes. Va ser en ocasió del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, i en una jornada que a més dels actes reivindicatius va estar també marcada enguany per una climatologia autènticament primaveral.

La comarca ix al carrer el 8M en defensa dels drets de la dona
Lectura del manifest a Cocentaina.

La Vila Comtal va tornar a preparar una completa programació per a recordar el 8M i les activitats van arrancar diumenge passat amb la celebració de la segona edició de la ‘Cursa de la Dona’, una iniciativa que va comptar amb una gran participació. Ja el dimecres al migdia, en la Plaça de l’Ajuntament, es va llegir el manifest reivindicatiu de la mà d’alumnes de l’IES Pare Arques i seguidament es va realitzar una performance davant el públic assistent “és molt important poder ser al carrer de nou reivindicant una societat més justa i igualitària en la qual les dones ocupen la posició que realment mereixen”, comentava l’alcaldessa de la capital del Comtat; Mireia Estepa. La programació va seguir durant la setmana amb projeccions de documentals, tallers de risoterapia, representacions teatrals o una exposició de pintura.

Muro també es van realitzar nombrosos actes reivindicatius i en la vesprada del mateix 8 de març es va efectuar la lectura del manifest en la Plaça del Matzem. A més, edificis públics com el castell de festes o la façana de l’Ajuntament es van tenyir de color morat durant la nit del dimecres per a recordar la jornada del Dia Internacional de la Dona. Ja aquest dissabte es durà a terme la ‘Cursa de la Dona’, la qual partirà a les 17:30h des del Matzem amb una modalitat per a corredors de 7 quilòmetres i una de ‘caminants’ d’una duració de 4 quilòmetres “sempre és una prova molt esperada i segons la informació que ens ha facilitat l’organització s’espera una participació que pot superar les mil persones”, detallava l’edil d’Esports; Kike Pascual.

A Banyeres, en el 8 de març, es va produir una concentració en la plaça de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola en la qual es va donar lectura a un manifest. El document, llegit per Rocío Alfaro, edil responsable de la regidoria de Benestar Social, va estar relacionat amb el lema amb el qual s’ha qualificat l’edició d’enguany “per un món digital inclusiu: innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere”.

En ell es va assenyalar la importància que la innovació, la tecnologia i l’educació digital incorporara la perspectiva de gènere perquè les dones i les xiquetes pogueren conéixer millor els seus drets i potenciar el seu exercici i el seu activisme, atés que les oportunitats que ofereix la revolució digital també plantegen el risc de perpetuar les dinàmiques actuals de la desigualtat de gènere, indicant-se que la vida actual està sotmesa a una forta integració digital i que el 37% de les dones del món no tenen accés a aquestes tecnologies.

En aquesta ocasió es van trobar a faltar les pancartes de l’Associació Mariola Violeta. Malgrat això algunes dels seus integrants van ser presents en la concentració i van explicar que l’entitat travessava una situació de “punt mort”. Els actes reivindicatius del 8M es van desenvolupar amb idèntiques característiques en altres poblacions de la comarca com Ibi, Castalla o Onil.

Send this to a friend