La comarca manté a l’alça la incidència del coronavirus

Des d'aquest dilluns i durant dues setmanes les reunions en àmbit públic o privat no podran ser de més de 10 persones

Distribuïts quasi 54.000 euros en bons-consum a Banyeres
Panoràmica de Banyeres. | ARXIU

La incidència del Covid a la comarca continua mantenint la tendència a l’alça de les últimes setmanes. L’última actualització de la Conselleria de Sanitat corresponent a aquest dimarts, situa la taxa en 192,37 casos per cada 100.000 habitants en el departament de salut d’Alcoi, mentre que el divendres era de 106, cosa que significa que quasi s’ha duplicat en tan sols uns dies.

Per municipis, Alcoi suma 55 nous casos i acumula ja una incidència de 222,39; Cocentaina també augmenta en deu casos i una taxa de 329,86; mentre que Banyeres arriba als 550 casos per cada 100.000 habitants després d’afegir un total de 29 nous positius; i Muro és una altra de les poblacions més afectades, amb una taxa de prop de 290 casos i 22 nous contagis.

Recordar que a causa de l’alarmant augment de casos a Espanya en general i a la Comunitat Valenciana en particular, la Generalitat va adoptar la setmana passada una sèrie de restriccions, com el tancament de l’oci nocturn novament. A més, des d’aquest dilluns un total de 32 municipis valencians entre els quals no es troba cap d’aquestes comarques –a la província d’Alacant només s’aplicarà a Sant Vicent del Raspeig– ha tornat a restablir-se el toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada, en una mesura que estarà vigent durant les pròximes dues setmanes.

D’altra banda, no sols en els municipis amb major incidència, sinó en l’àmbit de tota la Comunitat Valenciana, les reunions en domicilis i espais d’ús privat i en espais d’ús públic, tant tancats com a l’aire lliure, no podran ser de més de 10 persones, llevat que es tracte de persones convivents o llevat que es tracte de dos nuclis de convivència.

Send this to a friend