La còmica Cristina Gómez es cola entre els millors

La guionista alcoiana acaba de gravar un monòleg per al canal de referència de la comèdia a Espanya Phi Beta Lambda

Cristina Gómez entre els millors
La humorista durant la interpretació del seu monòleg per al canal Phi Beta Lambda.

La recordaran per la webserie ‘Rubia en apuros’ i per haver rodat a Los Angeles el pilot de ‘Mourners, Inc’ (Plañideras, SA), una comèdia protagonitzada per Melissa Fumero, estrela en la sèrie ‘Brooklyn Nine-Nine’ (Fox) i actriu de ‘Gossip Girl’ (The CW). Es tracta de Cristina Gómez, guionista i monologuista que vam poder veure a Alcoi per última vegada amb l’espectacle ‘Cómicas degeneradas’, que va recalar en el Teatre Principal al març de 2020, just abans d’irrompre la pandèmia, i que curiosament es convertiria per a l’alcoiana en “el meu comiat de la normalitat”, recorda.

Més d’any i mig després ha pogut tornar als escenaris i ho ha fet colant-se entre els millors del gènere còmic a Espanya. Si en ‘Cómicas degeneradas’ ja va compartir cartell amb dos humoristes de la talla de la de Jaén Eva y Qué, habitual de la Chocita del Loro de Gran Vía i col·laboradora de ‘Atrévete’ en Cadena Dial, i la veneçolana Dianela Padrón, del San Mateo Circus en Malasaña, ara l’alcoiana torna per la porta gran amb la gravació d’un monòleg per al canal especialitzat en comèdia Phi Beta Lambda.

Segons explica, Phi Beta Lambda es defineixen de la següent manera: “Si no fórem una germanor secreta et contaríem que fem comèdia, que gravem els millors còmics d’Espanya cada dues setmanes, i tot això sense cap mena de censura o revisió. Els textos crus tal com ixen dels caps dels còmics. Entens ara perquè som secrets?”. Però darrere de Phi Beta Lambda estan Antonio Castelo, Miguel Campos i Iggy Rubín, tres dels còmics més importants del panorama nacional que van iniciar aquest projecte pel 2018 amb el propòsit de donar visibilitat a la comèdia i als còmics i còmiques d’aquest país, i s’han acabat posicionat com el canal de referència de la comèdia a Espanya. Alguns dels noms més destacats que han passat per Phi Beta Lambda són Ignatius Farray, Javier Cansado, Patricia Sornosa, Patricia Espejo, Nacho García, Esther Gimeno i molts més.

Des de principis de novembre pot veure’s en Youtube la gravació que Cristina Gómez va realitzar el mes passat per a aquest canal, en el madrileny El Golfo Comedy Club. En el monòleg, “intente fer humor explicant d’on vinc, coses que van passar en la meua infància i alguna anècdota personal transformada en comèdia. També faig un acudit sobre Alcoi en el qual faig broma sobre el motiu pel qual vaig haver de deixar de viure allí… En realitat és una broma que sol funcionar-me molt bé i encreue els dits perquè allí s’entenga des de l’humor i l’afecte. Sempre que faig l’acudit, en realitat, m’assalta la nostàlgia, ja que em vaig anar d’Alcoi per a estudiar en la universitat i seguisc amb la sensació que en qualsevol moment aconseguisc tornar a viure allí”, assenyala la guionista, alhora que remarca sobre el treball per a Phi Beta Lambda que “per a mi és un xicotet gran assoliment que una part del meu treball es veja al costat d’humoristes tan importants i als quals tant admire”.

Finalment, Cristina Gómez tenia previst estar el passat dissabte a València amb l’espectacle de comèdia i cançons ‘Las vecinas’, al costat de la valenciana Marta Casielles. A més, el 10 de desembre actuarà a Elx amb ‘Tonta’ –muntatge propi– dins del cicle de monòlegs que organitza Magma Comedy, una associació que treballa amb xiquets i joves en risc d’exclusió social i els ajuda a integrar-se a través de la comèdia.

Send this to a friend