La Comunitat rebrà 120.000 dosi extra per a vacunar a les persones de 65 anys

Seran d'AstraZeneca per a començar la vacunació la setmana vinent

Visita de Ximo Puig i Ana Barceló a l’hospital Imske. | GENERALITAT VALENCIANA

El president de la Generalitat ha anunciat que està previst que la Comunitat Valenciana reba aquest divendres entorn de 120.000 dosi extra d’AstraZeneca, que es destinaran a iniciar el procés de vacunació de les persones de 65 anys durant la setmana que ve.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions després d’una visita a l’hospital de traumatologia i rehabilitació Imske de València en la qual ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El president ha explicat que la Conselleria de Sanitat finalitzarà la setmana vinent la primera fase de vacunació dels majors de 80 anys i començarà a vacunar a les persones de 79 anys. Puig ha precisat que la farmacèutica Pfizer aportarà per a aqueix període aproximadament 125.000 dosi -s’ha compromés a facilitar aqueixa quantitat setmanalment- i que s’espera comptar també per a la setmana vinent amb entre 30.000 i 40.000 dosi de Moderna.

També s’iniciarà el procés de vacunació amb AstraZeneca de les persones nascudes en 1956 (65 anys), per a, a continuació, prosseguir amb els de 64, i així successivament. Tots dos col·lectius, els de 79 i 65 anys, començaran a partir d’aquest dijous a rebre per missatge de text (SMS) la citació per a acudir als punts de vacunació.

La immunització del grup de 79 anys s’iniciarà després que finalitze la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones). De manera progressiva, s’anirà cridant a les persones de 79 anys, i, progressivament, a les cohorts inferiors.

Simultàniament, es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els corresponga.

Send this to a friend