La Comunitat rebrà uns 1.000 milions en ajudes per als sectors més afectats

El President ha mantingut una reunió amb diversos consellers i membres del Consell

La reunió ha tingut lloc hui. | GENERALITAT VALENCIANA

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dissabte una reunió de treball sobre el nou pla d’ajudes als sectors més afectats per la pandèmia aprovat aquest divendres pel Govern d’Espanya.

El cap del Consell ha anunciat després de la trobada, que la Comunitat Valenciana rebrà més de 650 milions del total del paquet d’ajudes directes. A més, les empreses valencianes accediran a uns 400 milions d’euros a través de les línies de suport financer. En total, la Comunitat Valenciana rebrà uns 1.000 milions d’euros del pla aprovat ahir pel Govern, segons una primera estimació

Aquesta quantitat s’unirà als més de 400 milions que la Generalitat ha consignat el pla Resistir i que ja estan arribant a autònoms i microempreses; i també als més de 200 milions que es van atorgar l’any passat.

La Generalitat apunta que “som la comunitat autònoma que més fons ha destinat a ajudar a autònoms, empreses i treballadors pel sacrifici que han hagut de fer per a frenar la pandèmia”.

La prioritat són els sectors que han vist obligat el seu tancament o limitada dràsticament la seua activitat i per tant la seua facturació durant la pandèmia. Al marge de la restauració o el turisme “ara arribarem també a altres sectors com el comerç, els proveïdors i fabricadors vinculats a la restauració, les empreses culturals, el transport o la pirotècnia”.

Puig ha anunciat també que dimarts que ve mantindrà una reunió amb els agents socials i econòmics per a acabar de definir quina és la millor fórmula perquè els diners arribe com més prompte millor a les empreses i quins són els sectors en els quals cal incidir de manera especial per a les empreses garantisquen la seua supervivència els llocs de treball.

A la reunió han assistit els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i altres alts càrrecs del Consell.

Send this to a friend