La Comunitat Valenciana administrarà més de 213.000 dosi durant la setmana del 12 al 18 d’abril

106.750 vacunes de Pfizer aniran destinades a les persones nascudes entre 1942 i 1946 i 70.000 dosi d'AstraZeneca es destinaran a persones nascudes entre 1956 i 1958

Administració de la vacuna aquesta setmana a Alcoi a les persones de 64 i 65 anys.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst administrar la setmana pròxima 213.834 dosi de les vacunes de Pfizer, Moderna i AstraZeneca. La major part d’aquestes dosis aniran destinades a les persones nascudes entre els anys 1942 i 1946 (106.750 dosi de Pfizer) i entre els anys 1956 i 1958 (70.000 dosi d’AstraZeneca).

Altres 17.000 dosis, en aquest cas de Moderna, es destinaran a persones amb condicions de risc i serveis de medicina preventiva. La resta, fins a completar el total, són segones dosis que corresponen a aqueixa setmana i a xicotets grups que quedaven arracades de col·lectius que ja han sigut vacunats i que tenien infeccions actives o que són nous ingressos.

En el cas dels col·lectius de les franges d’edat que es van incorporant al pla de vacunació, és molt important destacar que no han d’acudir al punt de vacunació si no tenen el SMS o una trucada telefònica de citació.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha destacat que aquesta previsió d’administrar més de 200.000 dosis setmanals «ens acosta a l’objectiu d’immunitzar al 70% de valencians i valencianes en finalitzar l’estiu, una possibilitat que es deu «al gradual increment dels vials que ens estan arribant cada setmana».

Barceló també s’ha mostrat satisfeta de com està transcorrent el procés de vacunació, ja que «la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes i l’esforç dels equips sanitaris estan permetent que una planificació tan complexa funcione amb normalitat».

La consellera ha recordat que totes les vacunes que s’estan administrant tenen un alt percentatge d’efectivitat que, «en tots els casos, supera els mínims riscos que, com qualsevol medicament, tenen». La consellera, que serà vacunada en el seu grup d’edat aquesta setmana vinent amb AstraZeneca, ha «animat a tota la ciutadania a vacunar-se, tant per evitar la infecció com per protegir la resta de la població».

Send this to a friend