La conscienciació i educació viària, aspectes claus en els quals incidir

L'objectiu és arribar al màxim de gent possible dins d'aquests programes

La conscienciació i educació viària, aspectes claus en els quals incidir
Imatge d’arxiu del programa d’educació viària.

Dins de les comeses de la Policia Local, i un dels més destacats, està el relacionat amb el trànsit, i també amb l’educació viària.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis el té clar: “som els degans de l’educació viària, no sols en la Comunitat Valenciana, si no en l’estat espanyol i hem de continuar en aqueixa labor impulsant nous projectes”.

En aqueixes futures iniciatives, es pretén conscienciar “fins i tot a xiquets més xicotets que fins ara, i també als més majors. La idea és abastar a la màxima gent possible, fins i tot veure noves accions que complementen aqueix treball d’educació viària que es defensa”.

I és que, d’algun temps ençà s’han conegut diversos casos d’atropellaments a la ciutat, fins i tot la setmana passada, a una xiqueta al carrer Sant Rosa.

“Està donant-se el cas que hi ha moltes distraccions. Potser hi ha excés de confiança que si fas alguna cosa mal una vegada i no passa res, com es que es creue mal un pas de vianants o cotxes que passen un semàfor en ambre. Es cometen infraccions tant amb cotxe com a peu i això l’hem de corregir, cal extremar la precaució i evitar aqueixos excessos de confiança que donen peu a una certa mena d’atropellaments”, conclou Llopis.

L’edil assegura que no hi ha relació entre els últims atropellaments ocorreguts a la ciutat, però que cal “veure com es produeixen els fets i analitzar-los, per a veure després com ha d’actuar la policia i prendre mesures de manera general”.

Tant en aquest aspecte com en altres assumptes, com per exemple, tema de sancions i multes, Llopis posa l’accent en la conscienciació: “hem de tindre una millor conducta als carrers d’Alcoi i haurem de treballar tots per a això”, fent al·lusió tant a la pròpia Policia Local com als ciutadans.

Sobre les multes imposades –la suma de les de competència municipal i de la Direcció General de Trànsit (DGT)–, la xifra total l’any passat va ser 2784, enfront de les 3089 de 2020, segons consta en la memòria anual de la Policia Local d’Alcoi.

Quant a les municipals, les més destacades van ser per no obeir el senyal de prohibició, un total de 669, i de les DGT, 28 de les 91 van ser per infraccions vinculades amb el cinturó de seguretat i el casc protector.

Send this to a friend