La construcció del nou Bosco entra en la seua recta final

La construcció del nou Bosco entra en la seua recta final
El projecte permetrà fer realitat la unificació d’un col·legi que durant més de 30 anys ha estat dividit.

El nou col·legi Sant Joan Bosco de Cocentaina està ja a punt de ser una realitat perquè les obres de construcció del mateix han entrat ja en la seua recta final. Els treballs s’han centrat en els últims dies en la col·locació de finestrals o en l’adequació d’espais interiors mentre que en l’exterior s’estan ultimant ja les voreres que voregen a l’immoble.

D’aquesta manera, si res a última hora ho impedeix, es compliran els terminis marcats el setembre passat per part de la consellera d’Educació, Raquel Tamarit, la qual va avançar que el centre educatiu estaria acabat a la primavera.

Cal recordar que la conclusió d’aquest projecte permetrà fer realitat la unificació d’un col·legi que durant més de trenta anys ha estat dividit en dos edificis separats per escassos 800 metres de distància. “Com a poble ens sentim molt orgullosos per veure que s’ha atés una reivindicació per la qual hem lluitat durant tant de temps. Les obres s’han fet dins dels terminis marcats i prompte Cocentaina podrà estrenar el nou Bosco, un col·legi adaptat plenament a les necessitats actuals en matèria d’educació i que permetrà a les xiquetes i xiquets que estudien ací rebre les classes en les condicions que mereixen”, afirma l’alcaldessa de la vila comtal i edil d’Educació, Mireia Estepa.

A més, Estepa avança que el centre educatiu està treballant en una sèrie de canvis de cara a l’inici d’aquesta nova etapa. “Han sol·licitat a Conselleria poder modificar el nom del col·legi per a passar a dir-se només El Bosco, ja que és així com tots coneixem al col·legi a Cocentaina”, conclou.

Recordar que el nou Sant Joan Bosco comptarà amb dos espais, un per a l’alumnat d’infantil i un altre per al de primària, al costat dels departaments d’administració. Tots dos estaran connectats pel pati, des d’on s’accedirà a la biblioteca, i hi haurà un hort escolar, menjador, pistes esportives, frontó i trinquet.

A totes aquestes infraestructures quedarà integrat el gimnàs que es va construir anys arrere i tot això donarà forma a un nou col·legi que ha sigut possible gràcies a una inversió de més de sis milions d’euros emmarcada dins del Pla Edificant del Consell.

Send this to a friend