La contínua aposta per apropar la cultura

La nova sala de la Fundación Mutua Levante ha complit un any

Aposta per apropar la cultura
Un moment de la inauguració, la passada setmana, de ‘Filant Intangibles’.

La Fundació Mutua Levante és una entitat compromesa amb el món de la cultura, per això, des de fa un any, compta amb una nova seu que acull diferents actes i exposicions. Aquest nou espai és una forma d’apropar la cultura i a tota la ciutadania, i ampliar l’oferta d’oci i entreteniment a la ciutat. Pep Jordà, membre de la Fundació, ha valorat aquest primer any de Sala de forma positiva i explica que aquestes instal·lacions han acollit un total de 12 exposicions, i 59 actes a l’auditori com conferències, presentacions de llibres, concerts o rodes de premsa, entre altres, que han congregat a més de 5.000 persones, a més de les 17 exposicions itinerants que han recorregut tot el territori valencià.

I és que, encara que ha sigut un any complicat per culpa de la situació sanitària, Jordà ha comentat sobre l’acollida de la sala que: “No teníem expectatives. Ja havíem fet coses amb la Fundació, però no teníem la Sala, aleshores no sabíem com repercutiria, o si hi hauria suficient demanda de l’espai. Crec que ens ha sorprés molt positivament perquè ha superat les nostres expectatives, de fet, tenim programació en algunes sales fins al 2023”.

La passada setmana, la sala va inaugurar la primera exposició de la programació d’aquest 2022. Es tracta de ‘Filant Intangibles’, de l’artista Anna Jordà. “La inauguració va tindre una afluència de gent molt multitudinària. Es tracta d’una exposició molt xula que combina la fotografia amb la memòria històrica. L’autora ha debutat amb aquesta exposició, és la primera oportunitat que té, i el que fa és brodar fotografies i crear històries de vida”, ens explica Pep Jordà. A propòsit d’aquesta mostra, es duran a terme una sèrie de conferències sota el títol ‘Memòria Viscuda’, en la qual participaran experts com Rafa Segura, Elisa Beneyto, Àngel Beneito, Lluís Vidal, i Josep Lluís Santonja.

Aquesta serà la primera de moltes exposicions i activitats que es duran a terme durant aquest 2022, i és que com ens ha avançat Jordà, ja està tancada tota la programació del primer semestre. Aquesta setmana s’inaugurarà l’exposició d’Orfeo Soler sobre els Borja, una mostra que va estrenar-se a Gandia, i que ha rebut més de 6.000 visitants. També hi haurà lloc per a l’escultura de la mà de Leandro Terol. Germán Bernàcer o Ximo Canet seran altres dels presents en la Sala de la Fundació Mutua Levante, i a més, una exposició al mes d’abril de Jordi Sellés, autor del cartell de Festes. Per al segon semestre de l’any des de la Fundació han avançat que hi haurà una exposició sobre Modernisme, Nadal, i una retrospectiva sobre la trajectòria de Paco Grau.

A més de la part cultural de la Fundació, també hi ha una vessant social, en la qual intenten ajudar a aquells que més ho necessiten i col·laboren amb associacions i entitats com Aspanion, Creu Roja, Gormaig, o SOLC, entitat amb la qual ha presentat una acció recentment, en la qual es fusiona la solidaritat i la cultura. “És una institució que treballa molt bé i fa molt de bé a la gent del nostre poble i comarca. Ells ja tenien un concurs de relats, i el que vam voler és donar-li més visibilitat. El que hem presentat és el concurs de relats, que segurament anirà acompanyat d’un concurs de pintura i fotografia. A banda de tindre un vessant narratiu, és un concurs que és molt impactant perquè les històries que es relaten són històries reals. Són històries de gent que té càncer, que ho ha superat que no… són històries emotives, que el fan un nuc en la gola. Es podran presentar els relats fins al 31 de maig”.

Send this to a friend