“La conversió en zona de vianants del Centre es farà i contribuirà a millorar la ciutat”

Toni Francés, alcalde d'Alcoi

"La conversió en zona de vianants del Centre es farà i contribuirà a millorar la ciutat"
Toni Francés, alcalde d’Alcoi en el seu despatx.. Xavier Terol

L’alcalde d’Alcoi ha concedit una entrevista a El Nostre Ciutat en la qual fa un repàs a diferents aspectes de l’actualitat alcoiana, entre ells la conversió en zona de vianants del Centre. En aquest aspecte confirma que el tancament al trànsit d’alguns carrers no té volta arrere i sosté que, dins d’un any, la polèmica suscitada haurà desaparegut.

– Un de les decisions preses per l’actual equip de govern que majors protestes ha generat en les últimes dates és la conversió en zona de vianants del Centre, prevista per als primers mesos d’any. El rebuig veïnal i del comerç, farà replantejar-se el projecte?
Serà una realitat enguany i contribuirà a millorar tota la ciutat, perquè reduirem els nivells de contaminació, però és especialment un projecte per a la millora del Centre, per la dinamització social i econòmica de la zona. No és la solució a altres reptes que té el barri antic, però sí que serà un element decisiu per a la revitalització en la qual estem treballant i que impulsarem.

– El projecte de conversió en zona de vianants que s’ha aprovat és el que desitjava el govern municipal?
– No. És el que s’ha pogut fer donades les circumstàncies. És un bon projecte, però entenem que l’aposta havia d’haver sigut més ambiciosa. Però quan un no té la majoria ha de negociar i de totes maneres és l’inici de la conversió en zona de vianants. El que té de bo aquest projecte és que el temps posarà a cadascun en el seu lloc. Serà d’aqueixos projectes de ciutat, passat un any, sobre el qual es preguntarà a molta gent per què no va estar a favor de la conversió en zona de vianants i tindrem el silenci per resposta.

–S’han presentat signatures i al·legacions al projecte de conversió en zona de vianants aprovat en el Ple, suposarà això que hi haurà nous canvis en el document?
– Així és. Hi ha al·legacions que s’han presentat que són raonables i milloren el projecte. Per tant, seran incorporades. Unes altres no. El projecte definitiu no és el que va ser aprovat el mes de setembre.

L’entrevista íntegra està publicada en l’edició de paper del 31 de desembre, disponible en quioscos i llibreries i també en l’edició digital, que es pot adquirir en la nostra web.

Send this to a friend