La Covid deixa 72 casos més aquesta setmana i un mort a Muro

Sanitat ha informat de 3 brots a Alcoi, 2 a Cocentaina i 1 a Beniarrés

L’hospital d’Alcoi congrega al departament de Salut. | ARXIU

Les xifres de Covid-19 no cessen nivell general, ni tampoc ho fan en aquesta zona. En l’última actualització realitzada sobre la informació per municipis, el departament de Salut d’Alcoi lamenta una nova defunció, aquesta vegada d’una persona de Muro. D’aquesta manera, són ja 122 els morts en l’àrea a causa d’aquesta pandèmia. Cal indicar, que la setmana passada es va registrar el segon mort a Banyeres per aquesta malaltia.

D’altra banda, i segons ha informat la conselleria de Sanitat aquesta setmana, en la zona s’han produït un total de 6 brots: 3 a Alcoi amb 7 casos d’origen laboral; i altres dos amb 4 i 3 casos respectivament d’origen social; 2 a Cocentaina, amb 5 i 3 casos d’origen social respectivament; i finalment, ahir a la vesprada es va comunicar un brot social amb 4 casos a Beniarrés. Així, únicament amb els rebrots, se sumen 26 nous casos actius en l’àrea d’Alcoi.

En aquesta línia, el centre de Salut Pública d’Alcoi ha comunicat que un alumne i un membre del personal d’administració d’un dels centres educatius de la localitat han donat positiu en Covid, per la qual cosa s’ha procedit a posar en quarantena a cinc persones del Personal d’Administració i Serveis. S’ha apuntat que ja s’han pres les mesures necessàries concorde al protocol establit i que “els casos i els seus contactes estan controlats i des de Salut Pública s’està fent el seguiment”.

DADES PER MUNICIPIS
Des del dilluns fins ahir mateix, el departament de Salut ha sumat 72 casos nous registrats en dos de les actualitzacions realitzades, és a dir, que no ha sigut un increment progressiu. Des que va començar la pandèmia s’han registrat 972 casos, dels quals 112 estan actius, 16 més que en l’anterior actualització.

Així, Alcoi és de les localitats que més casos ha sumat, i té un total de 405, dels quals, 42 estan actius, 10 més que en l’anterior actualització. La resta de localitats que han incrementat el nombre de casos són: Banyeres, Beniarrés, Castalla, Cocentaina, Ibi, Muro, Onil i Penàguila.

CASOS GERIÀTRIC BANYERES
El Centre Geriàtric de Banyeres ha confirmat, després de tindre tots els resultats de les proves PCR practicades a residents i a personal del centre, un cas positiu de Covid-19 entre els residents (sense simptomatologia), així com un cas positiu entre el personal. La resta de residents i treballadors han resultat negatius en les proves realitzades. Des de l’establiment s’informa que es continuen extremant totes les mesures preventives i que, de moment, cap resident presenta símptomes compatibles amb la Covid-19.

Send this to a friend