La cultura obri l’apetit abans dels dies centrals de les festes d’Agres

Des de finals de juliol la localitat està vivint nombroses activitats, que culminaran durant aquest mes de setembre

La cultura abre el apetito antes de los días centrales de las fiestas de Agres
Imagen del día de la presentación y la Coronación de las Cortes de Honor de este año. | XAVI TEROL

Agres està vivint amb gran entusiasme les seues festes, els dies centrals de les quals són aquesta mateixa setmana, després de dos anys de cancel·lació d’aquests festejos a causa de la Covid-19.

I és que, la programació va arrancar fa ja diverses setmanes. “Des de finals de juliol hem tingut activitat cultural de tota mena i per a tots els públics”, explica l’edil de Turisme, María García. Algunes d’aqueixes activitats han sigut concerts, espectacles de dansa, jocs d’aigua, teatre infantil, el Pomarock, o el XXXVIII Aniversari del Grup de Danses d’Agres.

Prèviament als dies grans, dissabte passat, 20 d’agost, va tindre lloc la presentació i Coronació de les Corts d’Honor, que en aquesta ocasió va comptar amb la particularitat que foren presents els festers que degueren eixir en els anys que les festes es van suspendre, al costat dels d’enguany. “De normal hi ha una reina infantil, una altra juvenil i les seues corts d’honor”, una tradició que enguany ha tingut l’excepcionalitat esmentada, que ha provocat que el nombre de festers haja incrementat notablement. En aquest sentit, l’edil de Turisme afirma que dissabte passat es va veure a una elevada quantitat de gent que va acudir als actes del dissabte, com per exemple, la cercavila o la discomòbil, la qual cosa fa gala de les “ganes” que hi ha de festes.

El passat cap de setmana va ser el torn de les representacions de l’aparició de la Mare de Déu del Castell. Un acte al qual habitualment “ve moltíssima gent”, segons apunta García. Aquesta representació és a càrrec de la gent del poble, i a més de l’aparició, també es narra “la història d’Agres”.

AMBAIXADA DEL PASTORET
La regidora de Turisme d’Agres destaca l’Ambaixada del Pastoret, com l’acte “més important i principal”, i que està programat per a demà dissabte, 3 de setembre, a les 8’30 hores. “Tenim constància que aquest acte és molt antic, creiem que es fa des d’abans de 1950. Actualment estem en el tràmit de declarar-lo Bé d’Interés Cultural”, assenyala García, qui comenta que, en aquest procés està participant l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, així com la Filà dels Pastorets, associacions del poble, etc, ja que comporta una important labor d’investigació i recopilació d’informació, amb l’objectiu de posar-lo en valor.

També demà serà la processó, i el diumenge, la Mare de Déu tornarà al Santuari, mentre que el dilluns dia 5 és més familiar, amb la celebració de les paelles populars.

María García convida a tothom a acudir a Agres per a gaudir de les festes, però també destaca que és una població atractiva també a l’hivern, ja que hi ha “molta tranquil·litat” i acudeixen moltes persones a realitzar activitats com a senderisme.

La cultura obri l’apetit abans dels dies centrals de les festes d'Agres

Send this to a friend