La Diputació activa el major operatiu de bombers de la seua història

El servei, que va arrancar el passat 1 de juliol, es prolongarà fins al 30 de setembre, un mes més de l'habitual

La Diputació activa el major operatiu de bombers de la seua història
Presentació de la campanya en Diputació

Davant l’augment dels riscos i incidències derivats de les altes temperatures i l’increment de la població flotant, els bombers de la Diputació d’Alacant han reforçat aquest estiu el seu servei amb un dispositiu especial d’emergències. El president de la institució provincial, Carlos Mazón, el diputat responsable de l’àrea, Javier Sendra, i l’inspector cap del Consorci, José Rubio, han presentat aquest matí aquest operatiu que inclou més personal, tres reguardes fixes i quatre itinerants i la incorporació d’un segon helicòpter.

“La Diputació d’Alacant ha fet un gran esforç per a activar el major dispositiu estival de la seua història. Mai havíem tingut tant de material ni tants efectius disponibles. Per primera vegada, hem passat de huit a trenta bombers de reforç al dia que presten els seus serveis des del passat 1 de juliol i fins al 30 de setembre, un mes més de l’habitual”, ha assenyalat el president, qui ha afegit que, d’aquesta manera, “intensifiquem i prolonguem l’activitat per a oferir una atenció més ràpida i eficaç”.

Entre les novetats d’enguany destaca, així mateix, la incorporació de quatre reguardes itinerants que, de manera rotatòria, cobreixen les zones operatives de la Marina Baixa, el Vinalopó, la Vega Baixa, la Muntanya i L’Alacantí. Aquests equips, compostos per un cap, tres bombers i un vehicle, estan actius també durant dotze hores al dia, des del passat 1 de juliol i fins al 30 de setembre, i realitzen recorreguts estratègics per les zones rurals/forestals que integren el seu entorn amb la finalitat de dur a terme tasques de caràcter preventiu i, en cas de ser necessari, atendre de manera immediata les intervencions que es puguen produir.

“Aquest sistema ens permet mantindre diàriament sobre el terreny quatre autobombes amb les seues respectives dotacions que vigilen els punts més sensibles i poden desplaçar-se ràpidament a qualsevol sinistre que es declare a la província, aconseguint una major cobertura i una actuació més potent i efectiva”, ha assenyalat el diputat.

A més, com ja es va fer en 2020 i en 2021, l’organisme de la Diputació d’Alacant ha incorporat a la seua flota un segon helicòpter que, al costat del qual opera durant tot l’any, romandrà al Parc Central de Sant Vicent del *Raspeig entre els mesos de juliol i setembre.

L’inspector cap ha explicat que el nou mig aeri “s’utilitza principalment en la detecció, coordinació, direcció i extinció d’incendis forestals, així com en l’atenció de grans emergències”. “La incorporació d’aquest helicòpter permet reduir els temps d’intervenció i obtindre una visió més precisa del lloc dels fets i del comportament, magnitud i avanç del foc. Gràcies a aquestes tasques de reconeixement i de la informació obtinguda podem dissenyar de forma més precisa i eficaç els plans d’extinció”, ha indicat.

El control de cremes agrícoles i la vigilància de zones de risc, soci-recreatives o d’especial valor ecològic són unes altres de les tasques que assumeix aquesta aeronau.

Send this to a friend