La Diputació destinarà 40.000 euros als grups de Generació Espontània del Campus d’Alcoi

Així s'ha anunciat hui en la visita del president, Carlos Mazón, al campus universitari de la UPV

La Diputació destinarà 40.000 euros als grups de Generació Espontània del Campus d'Alcoi
Carlos Mazón signant en el llibre d’honor del Campus d’Alcoi de la UPV.

El Campus d’Alcoi de la UPV comptarà amb un nou suport econòmic. Es tracta de 40.000 euros procedents de la Diputació d’Alacant, que es destinaran als grups de Generació Espontània.

Així s’ha anunciat hui en la visita del president de la citada administració provincial, Carlos Mazón –en la seua primera visita al Campus–, a les instal·lacions universitàries de la UPV a Alcoi. En aquesta visita també han sigut presents el rector de la UPV, José E. Capilla, el director de l’esmentat Campus, Pau Bernabeu i el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda.

En l’arribada al Campus de Mazón, Bernabeu li ha explicat els orígens dels edificis que actualment conformen les instal·lacions. Posteriorment, el president provincial ha signat en el llibre d’honor fent referència al Campus d’Alcoi de la UPV com una “universitat oberta, avantguardista i moderna” i avançant que, la Casa de l’Alumne –inaugurada seguidament a aquest acte, al carrer Joan Cantó– “reflecteix la formació, no sols formativa, si no humana, i de vertadera convivència”, de la citada universitat, la qual és per a Mazón un “exemple de qualitat i innovació”.

Seguidament, i en l’atenció als mitjans de comunicació ha sigut quan s’ha anunciat la partida pressupostària de 40.000 euros.

El president de la Diputació ha detallat que els grups de Generació Espontània són un exemple del talent “treballat i fomentat” existent, alhora que considera que aquests grups són “la futura creació de patents, de models, futura consecució de premis internacionals, com ja hem tingut” i ha incidit en el fet de donar resposta a les necessitats de les empreses, com és el cas de disposar de sòl industrial, a més del paper del Campus en aquest sentit.

La Diputació destinarà 40.000 euros als grups de Generació Espontània del Campus d'Alcoi
El delegat d’alumnes explicant la nova instal·lació amb la qual compta el Campus.

INAUGURACIÓ CASA DE L’ALUMNE
D’altra banda, tota la comitiva s’ha traslladat a la nova Casa de l’Alumne, que ha sigut inaugurada hui mateix, sent aquest un punt de trobada per a la comunitat universitària, en el qual es pot tant estudiar, reunir-se, com passar el temps lliure, disposant de sofàs, sales, taules, jocs de taula i un billar.

Segons ha assenyalat el delegat d’alumnes, Samuel Gil, la Casa de l’Alumne s’ha convertit en realitat ara, però és un projecte nascut fa molt temps i d’aquesta manera el Campus d’Alcoi s’equipara, quant a instal·lacions, amb altres Campus de la UPV, com el de Vera.

En el trajecte cap a aquesta ubicació, els informàtics de la UPV, que estan en vaga, han cridat l’atenció del rector de la UPV, amb el lema “Capilla cuida a la teua plantilla”. Aquesta vaga té objectiu demanar una homologació salarial amb la resta d’universitats.

Finalment, i a la Sala Multiusos de l’Edifici Carbonell, Mazón ha visitat els grups de Generació Espontània.

ALTRES REUNIONS
Carlos Mazón ha aprofitat la seua estada a Alcoi per a mantindre diverses trobades, ja que estava previst que durant el migdia i aquesta vesprada es reunira amb el Foro Sociedad Civil, el Col·legi Oficial d’Agents Comercials i metges de la comarca de l’Alcoià.

Send this to a friend