La falta de pluja deriva en el bombament d’aigua en el Molinar

En el 2021 no es van aconseguir els 500l/m² d'anys anteriors

La falta de pluja deriva en el bombament d'aigua en el Molinar
Cúpula del brollador del Molinar. | ARXIU

L’any 2021 es van recollir a Alcoi 451,7 litres d’aigua en els 82 dies en què va ploure, segons les dades del Cercle Industrial. Així, després de tres anys consecutius superant els 500l/m², l’any passat aquesta dada va ser inferior, igual que va ocórrer en 2017 –es van recollir 382 litres–.

Malgrat la falta de precipitacions, l’estat dels aqüífers a Alcoi “és bo”, segons afirma el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.

Malgrat això, i a haver resistit diversos mesos, divendres passat, l’aqüífer del Molinar estava a 2,62 metres, per la qual cosa ha sigut necessari començar a bombar aigua dels pous, que estan a 5,87 i a 5,22 metres –dades del divendres 21 de gener–, és a dir, a penes un metre per davall dels registres de gener de 2021.

Martínez destaca que hi ha altres municipis de la zona que extrauen aigua a molta més profunditat de la qual es fa a Alcoi.

Així mateix, l’edil es mostra confiat que amb les pluges que puga haver-hi tant al gener, com al febrer i març, es recupere la suficient quantitat d’aigua com perquè no siga necessari bombar aigua. D’altra banda, en el cas de l’aqüífer de Barxell, el regidor d’Obres i Serveis assegura que “està molt bé”.

Send this to a friend