La família de Cristóbal Albero dona llibres sobre el Castell de Banyeres

Els destinaran a temes culturals i protocol·laris

La família de Cristóbal Albero dona llibres sobre el Castell de Banyeres
Familiars de Cristóbal Albero amb l’alcalde i l’edil de Patrimoni al Castell de Banyeres de Mariola.

La família de Cristóbal Albero Francés ha donat recentment a l’Ajuntament de Banyeres 80 exemplars del llibre ‘Mis amigos los castillos’ i 90 del titulat ‘Desde lo alto de la torre’, obres que va escriure deixant patent la seua profunda estima pel Castell i el seu poble.

Albero va compatibilitzar la seua activitat professional -era industrial tèxtil- amb gestionar la reconstrucció i rehabilitació del Castell de Banyeres de Mariola. La seua labor i la dels seus col·laboradors va propiciar que la fortalesa, que es trobava en estat de ruïna, recuperara tot la seua esplendor, gràcies a la consecució de diferents ajudes i suports per a poder efectuar les obres de rehabilitació.

Cristóbal Albero va ser nomenat president provincial de l’Associació d’Amics dels Castells, la qual cosa li va portar a impulsar diferents iniciatives per a promocionar i donar publicitat a aquests monuments. La seua idea era “obrir els castells a la societat” i que tots els ciutadans “comprengueren la importància que havien tingut i tenien aquests enclavaments en la història dels nostres pobles i que era important fer alguna cosa per la seua conservació”.

L’alcalde Josep Sempere va destacar la importància del paper desenvolupat per Cristóbal Albero en la recuperació i promoció dels castells de la província i va agrair la donació d’aquests llibres, que es destinaran a qüestions protocol·làries i a l’àmbit de la cultura.

Send this to a friend