La Família Sanus Sellés dona la maqueta del monument ‘Alcoy a san Jorge’.

El monument va ser construït per subscripció popular en commemoració del VII Centenari del patronatge de Sant Jordi.

La familia Sanus Sellés y les autoritats.

Divendres passat 13 de maig la família Sanus Sellés va donar a l’Ajuntament d’Alcoi l’escultura maqueta del projecte del monument ‘Alcoy a san Jorge’ obra de José Gonzalvo. La presentació d’aquesta maqueta va tindre lloc en un acte públic el 20 d’abril de 1982. Un any després, el 21 d’abril de 1983 va ser inaugurat el monument ‘Alcoy a san Jorge’ d’11 metres d’altura en la plaça de la Constitució, coneguda popularment com La Rosaleda.

El monument va ser construït per subscripció popular en commemoració del VII Centenari del patronatge de Sant Jordi. Es tracta d’un grup escultòric carregat de simbolisme en el qual es mostra un sant Jordi de pau, acompanyat de diferents elements que representen la indústria, el treball, l’art, la música i les festes.

L’Associació de Sant Jordi, qui té en possessió una reproducció, va regalar en el seu moment a la família Sanus Sellés aquesta maqueta que ara han entregat a l’Ajuntament perquè puga ser contemplada per tota la ciutadania.

Enrique Luis Sanus Abad és President d’Honor de l’Associació de Sant Jordi i va ser president d’aquesta Institució des de mitjan anys setanta fins a finals dels 80.

Send this to a friend