La festa de Muro alça hui el vol amb l’Entraeta Oficial

El municipi s'endinsa en la setmana gran prèvia als esperats festejos

La festa de Muro alça hui
Dinar de Germanor celebrat a Muro dissabte passat. RAY MARTÍNEZ

Muro inicia aquest cap de setmana la setmana gran prèvia a les seues festes de moros i cristians en honor a la Verge dels Desemparats, uns festejos que arriben després del multitudinari Dinar de Germanor del passat dissabte i que preveuen una gran participació tant de festers com de públic contemplant els diferents actes.

El tret d’eixida d’aqueix compte arrere el donarà aquesta vesprada el tradicional Concert de Música Festera que ofereix la Unió Musical de Muro i que tindrà lloc a partir de les 19 hores en el Centre Cultural. A més, hui s’encendrà també l’enramada que il·luminarà les nits de les pròximes festes i a partir de les 23.30 hores totes les filaes prendran part en l’Entraeta Oficial que discorrerà fins a la plaça del Matzem partint des de l’encreuament entre els carrers Sants i Sant Josep.

Les Festes de Moros i Cristians d’enguany se celebraran entre el 12 i el 15 de maig sense cap restricció per la pandèmia destacant en les mateixes la consolidació de canvis estrenats amb caràcter pilot l’any passat com el desenvolupament de les Entrades per la carretera.

“Tant el món de la festa com el poble, en el referèndum convocat a aquest efecte, van decidir que aquesta és la millor opció i creiem que els nostres Moros i Cristians faran un important salt de qualitat de cara al futur. És una modificació que cal continuar treballant perquè el nou itinerari ens obri un ampli ventall de possibilitats”, explica el president de la Junta de Festes, Paco Vicedo.

Oferta d’oci
Des de l’Ajuntament han treballat a preu fet en els últims dies per a tindre llesta tota la infraestructura que requereixen aquestes Festes i posen l’accent en l’oferta d’oci que complementa als habituals actes festius.

“Continuem treballant per a potenciar les nits de Festes perquè Muro es convertisca en un referent a la comarca en pràcticament l’inici de la temporada festiva ja que després de nosaltres serà el torn de la resta de poblacions del Comtat. Mantenim una oferta variada, per a tots els públics, i que abaste diversos espais per a així generar les mínimes molèsties als veïns”, afirmava en declaracions a aquest periòdic el regidor de Festes, Àngel Mollà.

Recordar que aquesta nit, després de l’Entraeta Oficial, hi haurà una discomòbil en la plaça del Matzem i durant tota la setmana se succeiran els sopars en les filaes per a ultimar els preparatius de cara a unes Festes que començaran amb La Vespra del pròxim divendres. A les 20 hores es llançarà una traca al costat del castell de festes, sonarà l’Himne de Muro i després del volteig de campanes de la parròquia començarà la desfilada de filaes encapçalat pels cristians seguits del bàndol moro.

Send this to a friend