La festa de Muro vota a favor de desfilar per la carretera

Un 70% dels vots es va mostrar a favor d'aquesta opció

La festa de Muro vota a favor de desfilar per la carretera
Votacions celebrades en la seu de la Junta de Festes. RAY MARTÍNEZ

Els festers i les festeres de Muro s’han pronunciat a favor de mantindre, de cara al futur, el nou trajecte de les Entrades per la carretera, el qual va ser estrenat enguany. Amb una participació del 63% dels festers –un total de 641– les votacions van llançar el següent resultat: 447 vots a favor de la desfilada per la carretera i 191 vots han recolzat que es desfile pel carrer Sants. Va haver-hi un vot en blanc i dos nuls.
Els comicis es van desenvolupar ahir en la seu de la Junta de Festes, situada al castell de la plaça del Matzem, i els membres de ple dret de les 12 *filaes van anar depositant els seus vots de manera ininterrompuda entre les deu del matí i les sis de la vesprada.
Cal recordar que en les passades Festes de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats es va acordar que les Entrades de les tropes de la creu i de la mitja lluna discorregueren per la coneguda carretera, eixint així dels estrets carrers del nucli urbà. La mesura es va adoptar amb caràcter temporal a causa de la pandèmia i perquè aquesta última no condicionara la celebració d’uns actes que haurien sigut inviables pel nucli històric amb les mesures sanitàries que estaven vigents a principis d’enguany.

La proposta, a pesar que va comptar amb l’oposició dels veïns del Centre, va resultar molt satisfactòria i en finalitzar les desfilades les opinions a favor del nou trajecte eren majoritàries, per la qual cosa es va sotmetre a votació la continuïtat o no d’aquest trajecte. “La consulta no és vinculant perquè el resultat  de les votacions el traslladarem a l’Ajuntament, institució que serà la que tinga l’última paraula en l’hora de dir si les Entrades es queden per sempre per l’avinguda. El que és clar que aquest trajecte ens va donar moltes possibilitats i que la prova de foc es va resoldre amb èxit perquè els dos actes es van desenvolupar amb una gran brillantor”, afirma el president de la mateixa Junta de Festes, Paco Vicedo

Send this to a friend