La filà Benimerins guanya el concurs d’Olleta de Mig Any

Els Navarros han quedat en segona posició

La filà Benimerins guanya el concurs d'Olleta de Mig Any
Festers de la filà Benimerins amb el primer premi del concurs d’Olleta.

El concurs d’Olleta de Mig Any ha tornat hui a la Glorieta després de dos anys, ja que l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.

En aquest retorn tan especial, la filà Benimerins ha sigut la guanyadora, triant el jurat el seua olleta com la millor de totes les presentades.

Per part seua, la filà Navarros ha quedat en segona posició. 

Aquest moment ha alçat gran expectació, i en el moment de conéixer la resolució, –sobre les 14’20 hores– festers de la filà Benimerins ho han celebrat amb moltíssima alegria, els mateixos que minuts després, destacaven l’especial d’aquest premi, per donar-se en un any tan assenyalat, com és el retorn d’aquest certamen.

La filà Benimerins guanya el concurs d'Olleta de Mig Any
L’olleta s’ha preparat al llarg del matí en la Glorieta. | ALDEMAR

Finalment, i malgrat que hi havia previsió de pluja, la climatologia ha respectat la jornada de hui, que s’ha viscut sense precipitacions, i fins i tot amb sol. 

El concurs no s’ha viscut com el coneixem, i no s’han donat les aglomeracions habituals perquè hi ha hagut control d’aforament, però de cara al migdia hi ha hagut més ambient en la Glorieta amb l’assistència de més públic, alguna cosa que s’ha donat també en diferents punts d’Alcoi, especialment en el Centre, amb els locals de restauració plens.

Les que si que han estat des del primer moment han sigut les filaes, que sobre les 10 hores han rebut els ingredients d’aquest plat tradicional alcoià, per a començar un dia fester i especial, que continua en les seus de les pròpies filaes.

En el següent vídeo poden veure la resolució del concurs:

Send this to a friend